Ahogy arról lapunk is beszámolt, hétfőn temették el II. Erzsébet királynőt, akinek temetését világszerte közvetítették a televíziós csatornák, és a koporsójához több ezer ember zarándokolt el az elmúlt napokban, hogy lerója tiszteletét a világ egyik legismertebb uralkodója előtt. Angliában gyászidőszak van, vasárnap egyperces néma csendet tartottak országosan az elhunyt uralkodóra való tekintettel, ráadásul a brit lakosok egymás között is történeteket mesélnek, és összegyűlnek nosztalgiázni a királynővel kapcsolatos élményeikről.

II. Erzsébet koporsója egy ágyútalpon, kísérését élőben lehet követni a televízióban Fotó: MTI/AP/Pool/Emilio Morenatti

Gondoljunk azonban bele, hogy milyen szerencsétlennek érezheti magát az a menyasszony, aki leendő férjével már egy évvel korábban leszervezte az esküvőjüket és lagzijukat erre a hétvégére. Életük legszebb napját szerették volna csak megünnepelni a családtagjaikkal és barátaikkal, azonban a násznép inkább a gyásszal foglalkozott, mint azzal, hogy nekik milyen örömteli ez a nap. Egy csalódott friss feleség mesélte el negatív tapasztalatát a Mirror újságnak:

„A vendégeink 70%-a feketében jött el az esküvőnkre, ezzel kifejezve a gyászukat… Később kiderült, hogy az anyósom kérésére viseltek sokan feketét a királynő tiszteletére. Ezt követően a lagzi kezdetén egy csomó vendégünk eltűnt. Kiderült, hogy a hotelszobáikban bekapcsolták a TV-ben a királynő koporsójáról szóló élő közvetítést és körbe ülve imádkoztak és megemlékeztek, néhányan sírtak” – árulta el a menyasszony , aki rámutatott, hogy a legtöbb vendégük az első táncuk helyett a temetésről szóló videókat nézte az esküvőjükön.