Ismerős? Biztosan sokan emlékeztek arra a különös hívásra, amiben többek között a „kórház”, „mentő” szó oly sokszor elhangzott, hogy a felvétel végére nem nagyon akadt senki, aki nem a hasát fogta volna a nevetéstől. Aki ismeri és hallotta már a felvételt, annak ennyi is elég ahhoz, hogy röhögőgörcsöt kapjon, a „szerdán” kifejezésről már nem is beszélve. Eddig sokan azt hitték, az évekkel ezelőtt futótűzként elterjedt felvétel kamu, csak egy megjátszott hangfelvétel.

Kiderült, ez nem így van, az Országos Mentőszolgálat rántotta le a leplet arról a mentésirányítóról, akit egy enyhén zavart állapotban lévő hölgy hívását fogadta.

Lássuk, miről is van szó!

17 évvel ezelőtt a békéscsabai mentőkhöz egy furcsa hívás érkezett, miszerint egy nő a kórházat szerette volna hívni, de valamiért mégis a mentőszolgálatot tárcsázta. A mentésirányító hölgy nagyon türelmes és segítőkész volt, attól függetlenül, hogy a betelefonáló asszony nagyon nehezen értette meg, hogy valójában nem a kórházat hívta. Mindezek ellenére a jólelkű életmentős hősiesen kezelte a helyzetet.

Mutatjuk a hősnőt

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalára töltött fel egy videót, amiben megmutatják az egykori mentésirányítót, Guska Beát.

Guska Bea egykori mentésirányítónk türelmes hangját az egész ország megismerhette, amikor 17 évvel ezelőtt egy különös hangfelvétel szivárgott ki a békéscsabai mentésirányításról. Bajtársnőnk azóta mentőtiszt lett, aki a helyszínre sietve segíti a bajbajutottakat. Bajtársához ment férjhez és két gyermek büszke édesanyja, akik sorra nyerik az elsősegélynyújtó versenyeket. A kiváló mentőtiszt szívesen elfelejtené már a kultikussá vált beszélgetést, de még ennyi idő után is sikerül meglepni olyan feldolgozásokkal, amiken végül mégis elmosolyodik a jólelkű életmentő” – írták a poszthoz.

MOST MEGMUTATJUK❗️Ő VOLT AZ❗️ Guska Bea egykori mentésirányítónk türelmes hangját az egész ország megismerhette, amikor…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Sunday, April 18, 2021

Ez a hangfelvétel körbejárta az egész országot