RETRO RÁDIÓ

Ilyet még biztosan nem láttál! Ilyen jeleneteket rögzített a Google-térkép





A Google térképes böngészőjén olyan dolgok láttak napvilágot, amelyeknél jobb lett volna, ha soha nem derül rájuk fény. Összeszedtük a legfélelmetesebb, legmeghökkentőbb, legmeglepőbb felvételeket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.15.
rémisztő látvány

Az ismert internetes böngésző egyik leghasznosabb alkalmazása az online térképe, amelyet ha megnyitunk még gyorsabban odatalálhatunk úti célunkhoz, sőt, hogyha az utcakép funkcióját is használjuk, akkor biztosan nem késünk el és nem tévedünk el sehonnan. Azonban az utcaképek készítői olyan felvételeket rögzítettek, amelyeket szerettünk volna nem látni, illetve olyan is van közöttük, amelyiktől borsózni kezd a hátunk, ha meglátjuk, főleg akkor ha tovább gondoljuk azt, ami a képeken történt.

A híd alól egy Sikoly-fej bukkan elő Fotó: TikTok

A rejtélyek felfedője

Ezeket a nem mindennapi felvételeket a Hidden.on.google.earth csapata a TikTokon teszi közzé. A rövid videók készítői érdekesebbnél-érdekesebb összeállításokat készítenek. Talán az egyik legrémisztőbb az összes felvétel közül az, amikor egy híd tartópillérjei alatt egy Sikolyhoz hasonlító alak bújik elő, de az is vérfagyasztó, amikor egy sziklán egy sellő sütkérezik, ami szintén nem egy szívderítő látvány, azaz, amikor egy iskola ablakán egy csontváz tekint ki, reméljük, hogy az csak a biológiaóráról maradt ott és nem egy valódi ember. Ismerősek a horrorfilmekből azok a helyzetek, amikor egy üres háznál kísértetek járnak ki-be a lakásból és akörül? Na ez a Google térképén teljes egészében megvalósul, sőt még azok a bizonyos ufókörök is megjelennek. Ezeknél a képeknél mondhatnánk azt, hogyha ezt egy valódi fotós csinálta volna, akkor már valamilyen fotós díj várományosa vagy díjazottja lenne, így viszont inkább ijesztő és sokkoló, de az biztos, hogy abban a pillanatban zárjuk be az internetet, amikor ilyet látunk.

Mintha csak szobor lenne Fotó: TikTok

Magyarországon is vannak ám érdekes jelenetek

Bár nem ennyire hajmeresztők, de azért ezek sem szívderítőek, mint a külföldi példák. De azért megbújik közöttük néhány vicces jelenet is, például ilyen az, amikor egy bringás valószínűsíthetően elesik és ez a kép a lehető legviccesebben törik meg, vagy amikor egy férfi a színesüveg-gyűjtőbe bedugja a fejét, hogy mit nézhetett, az jó kérdés, de hogy nem lehetett élvezetes, az biztos.

Batman a mai napig köztünk jár Fotó: TikTok

Miért is jó ez a funkció?

Az utcaképet a Google Mapsben vagy a Google Earthben lehet elérni. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy ne csak a térképen távolabbról nézelődjünk, hanem a felhasználó láthassa az utcát, a házakat és annak környezetét. Az utcaképek elkészítésében pedig a Google erre a célra kialakított kamerás autói és furgonjai segítenek. A világhálón a kis sárga emberke térképre húzásával jeleníthetjük meg az általunk megnézni kívánt az utcát. A szolgáltatás az Egyesült Államokban 2007. május 25-e, Magyarországon 2013. április 23-a óta elérhető.





Ezeket olvastad már?
Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás