A 22 éves Gabby Petito egy ismert Instragram-influenszer volt, a képeit és történeteit 1 millióan követték. Vőlegényével Brian Laundrie-val úgy döntöttek, hogy beutazzák az Amerikai Egyesült Államok területét. Azonban a nyaralásról csak a férfi tért haza, Gabby nélkül. Ráadásul ezután Brian elmenekült, jelenleg őt keresi a rendőrség nagy erőkkel – adta hírül a Mirror.

Az ügy hatalmas port kavart Amerikában, a világ újságjai napok óta erről cikkeznek, a Metropol összeszedte az eddigi fontos tudnivalókat az üggyel kapcsolatban.

Az eltűnt menyasszony holttestét megtalálták Wyomingban. Az FBI szerint gyilkossági nyomozás indult az ügyben – írja a DailyMail.

https://twitter.com/FBIDenver/status/1440422061764014084

Júniusban indultak a körtúrára, augusztus végén megszűnt a kommunikáció a fiatal nő és családja között, szeptember 29-e után nem adott hírt magáról.

Augusztus 12-én egy rendőrségi kamerafelvétel készült a párról Utah államban, ugyanis veszekedtek, és az elfajult vitába közbelépett a helyi rendfenntartó erő.

Augusztus 25-én osztott meg utoljára képet Instagram-oldalán a lány, még egészségesen és boldogan:

A Wyomingban lévő Grand Teton Nemzeti Parkból érkezett a lány utolsó üzenete, amiben annyi állt: „Nincsen térerő” – A család azonban azt gyanítja, hogy ez az üzenet már nem a lánytól származott, hanem a párjától.

Szeptember elsején egyedül tért haza vőlegénye, Brian a közös otthonukba, Floridába. A lányt néhány nap múlva a családja eltűnt személyként jelentette be, és az ügyvédek szerint könyörögtek a férfi rokonainak információért, de nem kaptak. Ugyanis Brian is eltűnt. Jelenleg keresi a rendőrség, mert gyanúsítottként akarják kihallgatni, azonban nem körözik egyelőre.

Felrobbantotta a netet a lány eltűnése, majd tragédiája, 634 millióan kerestek rá TikTokon, a #GabbyPetito szóra – írja a MarieClaire weboldal.