RETRO RÁDIÓ

Színes foltok, fényes csíkok – furcsa post-Covid-tünetek jelentkeztek egy hollandiai magyar nőnél





A koronavírus kiszámíthatatlan betegség, és ez az idő előrehaladtával csak méginkább bebizonyosodik. Akár hónapokkal a fertőzés után is rémisztő tüneteket produkálhat, ez történt a Roosendaalban élő Ildikóval is, aki részletesen beszámolt problémáiról a Metropolnak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.12.
A nap beszámolója

Ildikó öt éve él Hollandiában párjával, Nándival. Mindketten egy egészségügyi eszközöket forgalmazó cégnél dolgoznak, és bár azt hitték, hogy sikerül elkerülniük a vírust, tavaly novemberben mégis átestek a betegségen.

„Szóba sem álltak velem a kórházban”

– Folyt az orrom, hőemelkedésem volt és nagyon gyenge voltam – idézte fel lapunknak Ildikó. – Mivel asztmás vagyok, elmentem a helyi sürgősségi betegellátásra, ahol konkrétan szóba sem álltak velem, majd közölték, hogyha annyira beteg vagyok, akkor hívjam magamra a mentőt. Megköszöntem, majd hazamentem, és otthon igyekeztem rendbe jönni, ami végül sikerült is. Most azonban úgy tűnik, hogy a rémálom még közel sem ért véget – mesélte a miskolci születésű nő, akinél az elmúlt két hétben igencsak furcsa post-Covid-tünetek jelentkeztek.

Nándi és Ildikó öt éve élnek Hollandiában (Fotó: Facebook)

„Most betegebb vagyok, mint amikor pozitív voltam”

– Időnként fél perc erejéig elkap a gyengeség, szürke foltokat látok magam előtt, és ezzel együtt a látásom is elhomályosul. Előfordul, hogy fényes csíkok is megjelennek, aztán eltelik fél perc, és mintha mi sem történt volna. Az első pár napban nem mertem beszélni a problémáimról, féltem, hogy őrültnek néznek. Azóta konzultáltam az itteni háziorvosommal, és azt mondta, hogy ez egy természetes jelenség, sokan tapasztalnak hasonlót, mivel a koronavírus az idegrendszert is megtámadja. Nem könnyű ez az egész, mert már azt hittem, hogy megkönnyebbülhetek azzal, hogy átestem a betegségen, de úgy érzem, hogy még csak most jön a feketeleves. Jelenleg rosszabbul érzem magam, mint amikor pozitív voltam – mesélte Ildikó, aki a párjával együtt mindenképp szeretné magát beoltatni. – Itt a Pfizer és az AstraZeneca a legnépszerűbb vakcina, de mivel itt is az idősekkel kezdték az oltást, erre még egy picit várnunk kell – tette hozzá.

„Időpontot kell foglalni, hogy nadrágot vegyek”

A Roosendaalban élő nő a kinti szabályokba is beavatta a Metropol olvasóit.

– A maszkviselés régiónként változó, nálunk közterületen nem kötelező, a zárt terekben viszont igen. Az élelmiszerboltok, gyógyszertárak nyitva vannak, viszont ha például venni szeretnék egy nadrágot, akkor időpontot kell foglalnom az üzletbe, ahol 15 perc áll rendelkezésre.

Az eredetileg miskolci pár a nehéz időkben is igyekszik pozitív maradni (Fotó: Facebook)

 





Ezeket olvastad már?
Videózás közben halt meg a híres influenszer, órákkal később találták meg a testét

Videózás közben halt meg a híres influenszer, órákkal később találták meg a testét

Itt a titok: így lehet magasabb a nyugdíjad

Itt a titok: így lehet magasabb a nyugdíjad

Olyat tett egy férfi a 4-6-os villamoson, amit nagyon nem kellett volna – videó

Olyat tett egy férfi a 4-6-os villamoson, amit nagyon nem kellett volna – videó

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás