Amikor egy 40 éves férfi, Zane Wedding Új-Zélandon úszott egyet a medencében, víz folyt a fülébe. A dugulás érzése azonban később sem akart elmúlni… Megpróbált fülcseppet használni, hogy kitisztítsa a hallójáratát, de mivel ez sem segített, ezért orvoshoz fordult.

Először ott sem gyanakodtak semmi komolyra, így haza is küldték azzal, hogy hajszárítóval szárítsa ki a fülét. A helyzete nem lett jobb, sőt hamarosan szédülést érzett, amint járni próbált, de a dobhártyája körül hallott vízmozgás sem tette elviselhetőbbé napjait. Kipróbálta a fülgyertyát, rágózott és sportolt, tényleg mindent megpróbált.

A mozgolódás érzése végül elmúlt, de a füldugulás nem akart szűnni, ezért a férfi bejelentkezett a fül-orr-gégészetre. Ott derült csak ki az a hátborzongató tény, hogy egy csótány költözött a bal hallójáratába, amely három napig ott éldegélt.

„Ebben a pillanatban rájöttem, hogy minden mozdulat, amit a hétvégén éreztem, az volt, ahogy a csótány mozgott a fülemben. Azonnal eszembe jutott, hogy forró levegőt pumpáltam a fejembe, és egész hétvégén csótányt főztem a hallójáratomban” – mondta. Bár a doki számára is meglepő volt a diagnózis, néhány perc alatt sikerült eltávolítania a rovart.