Nemzetközi együttműködésnek köszönhetően elfogták az egyik legkeresettebb magyar szexuális ragadozót, M. Gyula Dávidot. A miskolci pedofil Németországban bujkált, április 22-én végre sikerült elfogni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszak, szexuális kényszerítés és kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt körözését rendelte el a miskolci M. Gyula Dávidnak. Az általa 2018 és 2020 között elkövetett bűncselekmények súlya miatt a 33 éves férfi a rendőrség honlapján is közzétett legkeresettebb bűnözők top 50-es listájába is bekerült – írta a police.hu.

Gyanúk szerint a férfi külföldön tartózkodik, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya felkérte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát M. Gyula Dávid felkutatására és elfogására.

A nyomozók kis idő elteltével megállapították, hogy a férfi Németországban tartózkodik.

Ezután egy összehangolt, közös nemzetközi akcióban 2021. április 22-én, csütörtökön, a reggeli órákban az alsó-szászországi Dinklage városában a német rendőrök elfogták a pedofil férfit.

Kiadatásáról később döntenek.