A legprofibb gyorsasági autóversenyt tízmilliók követik nemzetközi szinten, a sorozat 37. alkalommal tért vissza a mogyoródi Hungaroringre, ahol szintén hatalmas érdeklődés övezi. A közlekedés módját és útvonalát éppen ezért mindenkinek jól meg kell gondolnia, hiszen pokoli a tömeg, útlezárások tarkítják a környéket. Mutatjuk, hogyan tudsz meglepetések nélkül hazajutni a nagy futam után.

A verseny a világ második legrangosabb eseménye Fotó: Metropol/SZL

Tedd félre az autód és tömegközlekedj!

Ha nem akarsz autóval lépésben haladni, egérutak után kajtatni, akkor keresd meg az Örs vezér teréről induló Gödöllői HÉV-et, amely 7.00 és 20.00 óra között 15 percenként érkezik a Hungaroring megállóhelyre. A megnövekvő forgalom miatt a BKK három helyett hat kocsit állított forgalomba a hétvégére, így a második HÉV-re biztosan fel is férsz. A vonalon a napi- és a turistajegy is érvényes, valamint a Budapest kártyával utazók kiegészítő jegy nélkül utazhatnak a Forma–1 helyszínétől, de mindenki másnak szükséges lesz a járaton vonaljegy.

A sportrendezvényre nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók, ami a település és a környék forgalmát erősen leterheli Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Ezt is ajánljuk: ingyenes Volánbusz-járat

A HÉV államosra gyorsan kijuthatsz, miután a Kerepes HÉV állomás és Hungaroring 3-as kapu között a Formula–1 Aramco Magyar Nagydíj hétvégéjén a társaság ingyenes buszjáratokat biztosít a HÉV menetrendhez igazítva. A járatok a Forma–1-es napijeggyel ingyenesen igénybevehetők. Az autóbuszok jellemzően 15 percenként indulnak, valamint csatlakozást biztosítanak az Örs vezér tere felől érkező és oda tartó vonatokhoz.