Változik a közlekedés két kerületben is

Ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani a III. és az V. kerületben. Mutatjuk, hogy merre nem érdemes autóval közlekedni.

Óbudán és a Belvárosban is nem lehet majd megállni bizonyos helyeken Fotó: Metropol

Tilos megállni:

  • Ma 10–16 óra között az V. kerületben, az Alkotmány utca páratlan oldalán a Hold utca és az Alkotmány utca 19. szám között.
  • Augusztus 16-án 18 óráig a III. kerületben, a Záhony utcában a hotel oldalában kialakított parkolóhelyeken az Angel Sanz Briz út és a Gázgyári lakótelep (utca) között, valamint a Gázgyári lakótelep mindkét oldalán a Záhony utca és a Gázos utca között.

Middle East Food Festival

Augusztus 10-től a Közel-Kelet ízkavalkádja érkezik a belváros dzsungelébe, a Botellón Teraszra. A háromnapos gasztrofesztiválon résztvevő éttermek az esemény Facebook-oldalán találhatók meg.

Ma van az állatok királyának ünnepe

2013 óta minden évben augusztus 10-én tartják az oroszlánok világnapját. A jeles nap célja, hogy felhívják a figyelmet a csúcsragadozók védelmének fontosságára.

Augusztus 10-én tartják az oroszlánok világnapját Fotó: AFP

Básti Juli: 65!

Ma ünnepli 65. születésnapját Básti Juli Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő. Pályafutását 1980-ban a kaposvári Csiky Gergely Színháznál kezdte. Számos színházi és tévéfilmben szerepelt karrierje során. Meghatározó filmszerepe volt A vörös grófnő Andrássy Katinkája. Feledhetetlen színpadi alakításai közül kiemelkedik Csehov: Három nővéréből Mása, vagy Jaryy: Übü királyából Übü mama szerepe.

Isten éltesse Básti Julit 65. születésnapján Fotó: Metropol/Szabolcs László

90 éves a LEGO

1932-ben ezen a napon alapították meg a világ egyik legnagyobb játékkészítő vállalatát, a LEGO-t, amely a XX. század legsikeresebb játékává nőtte ki magát, és a gyermekjátékok körében ma is az egyik legkeresettebb termék. A cég neve egy dán kifejezésből a „leg godt!”-ból származik, ami magyarul azt jelenti, hogy játssz jól!.

A 90. évforduló alkalmából egy gyönyörű virágot készítettek, természetesen legóból Fotó: AFP