Visszatér a kánikula

A hűvös reggel után ma is folytatódik a száraz napos idő, és erős lesz az UV-sugárzás is. A fokozatos felmelegedésnek köszönhetően péntekre újra 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Pár nap óta ma ébredtünk az akár talaj menti fagyokat is hozó leghűvösebb reggelre. Napközben aztán folytatódik a száraz, napos idő, csapadék sehol sem valószínű. Délutánra 24–29 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Holnaptól jön a nyár

Péntektől már fokozatosan enyhülnek a reggelek, napközben sok napsütésre lehet számítani fátyolfelhőkkel, gomolyfelhőkkel. Néhol záporral, megerősödő széllel is számolni kell. Délután a hőmérséklet meghaladhatja a 30 fokot.

Jön a korai kánikula, pénteken már újra 30 fok lehet Fotó: Metropol/CSF

Forgalomkorlátozás a VII. kerületben

Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a VII. kerületében, ezért szakaszosan és időszakosan lezárják 9 óra 30 perctől 11 óráig:

– a Kazinczy utcát, a Dohány utca és a Wesselényi utca között,

– a Wesselényi utcát, a Nagy Diófa utca és a Dohány utca között,

– a Síp utcát, a Dohány utca és a Wesselényi utca között,

– a Rumbach Sebestyén utcát, a Dob utca és a Wesselényi utca között,

– a Dohány utcát, a Károly körút és a Nagy Diófa utca között.

Még tart az érettségi

Ma 8 órától spanyol nyelvből és drámából, délután 2-től mozgóképkultúrából és médiaismeretből adnak számot tudásukról az érettségizők.

Javában tartanak az idei írásbeli érettségi vizsgák az egész országban közép- és felső szinten mérik össze tudásukat az érettségizők Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Véradás a XI. és a XV. kerületben

Két helyszínen is adhatunk vért ma. A Közép-magyarországi RVK Intézetben, a Karolina úton reggel 7-től este 7-ig, míg a XV. kerületi Pólus Centerben déltől este 6-ig várják az önkéntes véradókat. A véradáshoz személyi igazolvány, lakcím- és tajkártya szükséges.

Közösségi használt ruhavásár

Ma tartják a Gozsdu Gardróbot a Gardrób Közösségi Vásár szervezésében. A délután 3-tól este 7-ig tartó alkalom keretében magánemberek adhatnak túl használt ruháikon. A vásáron való részvétel nincs védettségi igazolványhoz kötve és a maszkhasználat sem kötelező.

Biciklioktatás abszolút kezdőknek

Felnőtteknek szóló kezdő kerékpáros képzést indít a VIII. kerületi önkormányzat, amelyre ma lehet utoljára pályázni. Jelentkezni egy adatlap kitöltésével, vagy a 06-1-459-2139 telefonszámon lehet. Az oktatásra azokat várják, akik mind az öt, egymásra épülő alkalmon részt vesznek. Szükség esetén biciklit is biztosítanak a jelentkezőknek.

A teljesen kezdő felnőttek tanulhatnak kerékpározni a kerületben Fotó: Facebook

Művészetiösztöndíj-pályázat Újbudán

Az újbudai önkormányzat által kiírt művészeti ösztöndíjakra ma utoljára jelentkezhetnek szakmai önéletrajzzal és pályázati munkatervvel a 18. életévüket betöltött, XI. kerületben állandó lakóhellyel rendelkezők. Előnyt jelent, ha a pályázó több mint egy éve él a kerületben és rendelkezik szakmai ajánlással. Pályázni lehet:

– Cseh Tamás zenei,

-„Újbuda-Mecénás” alkotói,

-„Újbuda-Mecénás” egyszeri alkotói,

-„Újbuda-Mecénás” pályakezdő ösztöndíjra.

Sportklubtámogatás Csepelen

A máig benyújtható pályázaton a Csepeli székhelyen bejegyzett vagy Csepel területén működő sportegyesületek, sportcélú alapítványok vehetnek részt. A pályázati keretösszeg 10 millió forint vissza nem térítendő, előre kifizetendő pénzbeli támogatás. A pályázati űrlap személyesen vehető át a csepeli önkormányzatnál, a Szent Imre tér 10. szám alatt.