A járványügyi vészhelyzet miatt a kormány a lejárt okmányok érvényességi idejét meghosszabbította 2022 június 30-ig. Azonban nem kell megijednie annak, aki esetleg megfeledkezett a forgalmija meghosszabbításáról, mert ha június végéig időpontot foglal műszaki vizsgára, a forgalmija érvényes a vizsga napjáig.

„Aki június végéig időpontot foglal műszaki vizsgára, az az arról szóló igazolással szabályosan használhatja autóját a vizsga napjáig”-tájékoztatott Magyarország Kormánya.

A vizsgaállomások a vészhelyzet ideje alatt is működtek, ennek köszönhetően a lejárt forgalmik 85 százalékát már megújították.

„A tavalyelőtt márciustól idén májusig lejárt forgalmi engedélyek 85 százalékát már kicserélték, miközben a papíralapú okmányok helyett nem feltétlenül kell újat kiadni, a friss érvényességi idő a meglévő dokumentumba is bejegyezhető. A járművek műszaki megfelelősége biztonságos közlekedésük érdekében az ország 1450 vizsgálóállomásán ellenőriztethető”- írta a Technológiai és Ipari Minisztérium.