Miután november 11-től este 8 után csak a munkába járók, vagy éppen hazafele igyekvők tartózkodhatnak az utcán, a LIDL módosította üzleteinek nyitvatartását. Az üzletek november 19-től szombatig reggel 6 órakor nyitják meg kapuikat a vásárlók előtt, vasárnap pedig minden áruháza 19 óráig üzemel.

A diszkontlánc emellett bejelentette azt is, hogy minden bolti és raktári dolgozója számára, munkaórától függően akár bruttó 51 ezer forint értékű karácsonyi ajándékot is ad.

Fontosnak tartjuk, hogy lehetőségeinkhez képest maximálisan óvjuk mind vásárlóink, mind dolgozóink egészségét. Az új nyitvatartással célunk, hogy a reggeli időszakban a vásárlást a lehető legkényelmesebbé tegyük vásáróink számára.” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője, majd hozzátette: „Folyamatosan figyelemmel követjük a vírushelyzet okozta változásokat, így számos intézkedést hoztunk az elmúlt 8 hónapban.”

Az áruházak területén továbbra is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata, emellett a kasszákhoz felszerelt plexi falak is azt a célt szolgálják, hogy mind a dolgozók, mind a vásárlók egészségét megóvják. Az ajánlott másfél méteres távolságot pedig padlómatricák jelzik.

A Lidl Magyarország ugyanakkor rendkívül büszke minden munkatársára, akik lehetővé teszik azt, hogy a magyar családok élelmiszerellátása maximálisan biztosított legyen. A vállalat úgy döntött, hogy munkaórától függően akár bruttó 51 ezer forintos karácsonyi ajándékot ad minden bolti és raktári dolgozója számára.