A koronavírus-járvány második hulláma tagadhatatlanul elérte hazánkat, ezzel együtt többszörösére nőt a magyar egészségügyben dolgozók munkája is. A hatalmas fizikai és lelki nyomás mellett sajnos szóbeli, de még fizikai atrocitásokkal is szembe kell nézniük az elmúlt időszakban orvosoknak, ápolóknak, biztonsági őröknek és sok más hétköznapi hősnek.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet közösségi oldalán fordult az emberekhez egy rendkívül egyszerű, de annál fontosabb kéréssel:

„Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Mi szívvel dolgozunk! ” –írták bejegyzésükben, amiben egy sajnálatos esetet is említenek, ami után feljelentést is kellett tenni.

A kórházban történt támadásról bővebben ide kattintva olvashat.

#szeresdadokitNem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást…

Közzétette: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet – 2020. szeptember 17., csütörtök

„A járvány második hulláma idején nem kérjük, hogy etessetek (köszönet az Etesd a dokit!-nak), nem kérjük, hogy szépítsetek (köszönet a Szépítsd a dokit!-nak), csak annyit kérünk, hogy szeressetek. Egy jó szó, egy pozitív történet erőt adhat nekünk. Mert nekünk is van szívünk, és lelkünk is. Most annak jött el az ideje, hogy SZERESD A DOKIT- és az összes egészségügyben dolgozót!

Ha van egy biztató szavad, mondd el hozzászólásban nekünk, vagy nyomj egy lájkot, és oszd meg a posztunkat!” – írták.