Borzalmas kegyetlenséget követett el egy illinois-i pedofil férfi barátnője kisgyermekével. Cayce M. Williams (47) és az édesanya, Gretta egy párt alkottak, így tudott a csecsemő közelébe férkőzni.

Fotó: Pixabay

Az egy éves Quortney Kley éppen csak megtanult járni és fecsegni, amikor Williams megerőszakolta és megölte. Az asszony ez idő alatt munkába volt, mire pedig hazaért a férfi közölte vele: gyermeke megsérült és elvitték a mentők. A nő azonnal a kórházba rohant, ahol már csak Quortney halálának okát tudták megállapítani.

„Butuska volt még és makacs, de nagyon boldog kisbaba. Mindig mosolygott és nevetgélt. Azon a bizonyos napon a mellkasomban éreztem, hogy valami nem stimmel, valami nagyon-nagyon, rossz dolog történt” – árulta el a gyászoló édesanya, Gretta Morgan.

Morgan és Williams már régről ismerték egymást. Fiatalkorukban sokáig együtt jártak, majd külön váltak az útjaik. Morgannak idővel két gyermeke is született. Válása után újra találkozni kezdett a pedofil férfival, aki mindig is féltékeny volt a gyerekekre. Rossz szemmel nézte, hogy anyjuk őket jobban szereti nála. Az asszony azonban még csak nem is sejtette, hogy a férfi képes hasonló borzalom elkövetésére – írja a Crime Online.

„Soha nem fordult meg a fejemben, hogy valami szörnyűséget képes elkövetni” – mondta Morgan, hozzátéve: „Most már azonban halára rémülök, ha csak Williamsra gondolok!”

Hamarabb szabadult a csecsemő gyilkos a börtönből

A halottkém megállapította, hogy a csecsemő halálát erőszak és egy tompa erejű ütés okozta, ami miatt traumás fejsérülést szenvedett. A pedofil a tárgyaláson bevallotta: „A kislány nehéz időszakot élt meg, és amiért engem nem hagyott aludni megöltem.”

Az 1997 februárjában történt borzalom után a férfit 48 éve börtönbüntetésre ítélték, de a héten csütörtökön szabadlábon távozhatott büntetésének félideje után. A