Döbbenten áll mindenki egy fiatal nő borzalmas tette előtt Múcsonyban. Itt szülte meg ugyanis gyermekét otthonában J. Gréta, majd a kicsit ezután egy zacskóba tette, az újszülött holtteste pedig a miskolci Lyukóbányára került. Úgy tudni, a hatóságokat a védőnő értesítette, azonban azt, hogy a baba teste hogyan került a majd 30 kilométerre lévő településre, egyelőre a helyiek sem tudják. Az azonban bizonyos, hogy a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet, tehát nem gyilkosság történt – írja a Bors.

Még mindig nem tértünk magunkhoz, mióta megtudtuk, hogy mi történt. Ismertük ugyan Grétát, és mindig is sejtettük, hogy valami nem stimmel nála. De azt, hogy ilyet tenne, rémálmunkban sem gondoltuk – mesélte a Borsnak egy, a nőt ismerő környékbeli, aki azt sem tudta, hogy a fiatal nő várandós volt.

– Nem szerette volna, ha kitudódik, hasleszorítót is használt, viszont a védőnőhöz eljárt, tehát ha a helyiek előtt rejtegette is, volt, aki tudta, hogy várandós. Nem értjük, hogy a szülés után miért művelt ilyet, miért nem szólt a hatóságoknak, akik segíthettek volna – tárta szét kezét szomorúan az ismerős. Úgy tudni, a rendőrség hazaengedte a fiatal asszonyt, nem tartották bent.

A Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet – mondta a Borsnak Varga Rudolf, a Miskolci Rendőrkapitányság sajtóreferense. A helyiek nem örülnek, hogy az asszony hazatért.

– Ha nem is gyilkolta meg a kicsit, milyen ember az, aki a babája holttestét egy zacskóba teszi, ami később Miskolcon bukkan fel, ami majdnem 30 kilométerre van? Nem normális ez az egész – mondta egy helybéli.