Utánajártunk, hogy idén nyáron milyen ízű fagyival hűsítik a legszívesebben magukat az emberek.

A fővárosban számtalan fagyizó várja édesszájú vendégeiket Fotó: Metropol

Voltak, akik maradtak a klasszikus csoki-vanília párosításnál, de a különlegesebb ízeket is sokan kedvelik. Például van, aki mindennap betér egy tökmagfagyira.

Erdős Norbert nagy hangsúlyt fektet a különleges ízvilágú fagyikra Fotó: Metropol

„Sok újdonságot próbálunk minden évben behozni a vendégeinknek. Különleges ízeket próbálunk keresni, amiket máshol nem találnak meg” – mondta Erdős Norbert, az Erdős és Fia Cukrászda tulajdonosa. A cukrászdában olyan fagyik közül lehet válogatni, mint például a gyömbéres-csokis keksz, vaníliás karika, vagy mézes tejföl.

Zila László több tíz éves tapasztalattal rendelkezik a fagyik terén Fotó: Metropol

Zila László szerint régebben a klasszikus fagyik voltak a slágerek, napjainkban azonban már inkább van igény a különlegesebb ízekre is.

A mi korunkban, amikor 40–50 évvel ezelőtt kezdtük, akkor vanília, csokoládé, puncs, rumos dió. Azóta a gépek technológiája és az emberek ízlése is megváltozott. Nagyon sok újdonságot tudnak adni” – mondta Zila László, a Zila-kávéház – Krisztina Cukrászda tulajdonosa, aki hozzátette, hogy már lecsóból is látott fagylaltot.