A nagy melegben nincs is jobb egy hűsítő fagyinál. Az már csak ízlés kérdése, hogy ki melyiket nyalja szívesen, de egy biztos: manapság már rengeteg különleges ízből választhatunk.
Utánajártunk, hogy idén nyáron milyen ízű fagyival hűsítik a legszívesebben magukat az emberek.
Voltak, akik maradtak a klasszikus csoki-vanília párosításnál, de a különlegesebb ízeket is sokan kedvelik. Például van, aki mindennap betér egy tökmagfagyira.
„Sok újdonságot próbálunk minden évben behozni a vendégeinknek. Különleges ízeket próbálunk keresni, amiket máshol nem találnak meg” – mondta Erdős Norbert, az Erdős és Fia Cukrászda tulajdonosa. A cukrászdában olyan fagyik közül lehet válogatni, mint például a gyömbéres-csokis keksz, vaníliás karika, vagy mézes tejföl.
Zila László szerint régebben a klasszikus fagyik voltak a slágerek, napjainkban azonban már inkább van igény a különlegesebb ízekre is.
„A mi korunkban, amikor 40–50 évvel ezelőtt kezdtük, akkor vanília, csokoládé, puncs, rumos dió. Azóta a gépek technológiája és az emberek ízlése is megváltozott. Nagyon sok újdonságot tudnak adni” – mondta Zila László, a Zila-kávéház – Krisztina Cukrászda tulajdonosa, aki hozzátette, hogy már lecsóból is látott fagylaltot.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre