Szombaton egy hidegfront hatására többfelé számíthatunk esőre, záporokra, a Dunántúlon zivatar is kialakulhat, nyugaton estefelé havas eső, hó is eshet. A légmozgás élénk, erős lesz. A front előtt még 7-15 fokot is mutathatnak a hőmérők, de a front mögött nyugaton, északnyugaton délutántól hirtelen visszaesik majd a hőmérséklet. Délután hidegfront érkezik – ígéri az Időkép.

 

Fotó: Pixabay

Vasárnap napközben egy mediterrán ciklon hatására ismét egyre többfelé várható eső, a középső és déli tájakon egyre inkább havas eső, havazás. Napközben helyenként élénk, estére a Dunántúlon viharos lehet a szél. 2-9 fokot mérhetünk, de délutántól gyorsan hűl majd a levegő.

Hétfő hajnalban már keleten, északkeleten is havazás válthatja az esőt, máshol azonban szűnik a csapadék. Délután délnyugatra érkezhet újabb adag hó, hózáporok formájában. A viharos szélben 0, +5 fokos maximumokra számíthatunk.

Kedden és szerdán is erős, viharos északnyugati szél szállítja hazánkba a hidegebb levegőt. Jelentős csapadék ezeken a napokon nem valószínű, több napsütésre számíthatunk. Fagyos reggelek, délután -2, +4 fok közötti maximumok várhatók.