A belváros legnagyobb ingyenes kutyás rendezvényén, a VI. Belvárosi Kutyafesztiválon családi programokkal, szórakoztatóan hívja fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására a Vigyél Haza Alapítvány. A nagyon kutyás napon azokat is izgalmas programokkal várják, akiknek még nincsen házi kedvencük. Kutya Sétáltató Nap keretében – önkénteseik segítségével – kipróbálhatod, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni.

Fotó: Vigyél Haza Alapítvány

Idén nem csupán a fotózás, de a fotós személye is népszerű, hiszen Trokán Nóra készíti majd el a boldog gazdik és kutyák fotóit 11 és 14 óra között!

Trokán Nóra színészként számtalan színdarabban, filmben és tévés produkcióban látható. A Junior Prima díjas művésznő ugyanakkor régóta fotózik és szívesen készít képeket kollégáiról is. Színésztársairól készült portrésorozata, a színpadi fellépés előtti átváltozás varázslatos és a néző számára elképzelhetetlen pillanatot rögzíti. Mikortól színész a színész és miként történik a metamorfózis? Ezt a ritka pillanatot kapják el Trokán Nóra képei, melyet a Mielőtt című kiállításon és könyvben mutatott be nagy sikerrel 2021-ben. Nóra hároméves kora óta lovagol, egyéves pulija Lajos.

Fontos tudni, hogy a Kutyafesztiválon minden szolgáltatás ingyenes! Kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápia-bemutatók, kutya-viselkedésterápiás tanácsok, mikrochip-leolvasás és -regisztráció, kutyabiléta-gravírozás, kutyakereső alkalmazás, kutyás bemutatók és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény, előadás várja az érdeklődőket.

Kutyatartóknak és leendő gazdáknak szól a Gazdijogsi program. A Kutyafesztiválon bárki kipróbálhatja a sátrukban, hogy megérdemelné-e már a gazdijogsit? A helyes válaszokért ajándékok járnak.

Bemutatkozik az Állatvédelem gyerekeknek program is

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ szakmai támogatásával létrejött Állatvédelem gyerekeknek csapata játékokkal vár mindenkit a Kutyafesztiválon! A nap folyamán érdekes előadásokat is hallgathatnak a látogatók dr. Fodor Kinga PhD állatorvos és Vámosi-Nagy Nóra előadásában.

Az idén 14 éves Vigyél Haza alapítvány külön szeretettel várja azokat a családokat, akik közreműködésükkel árva kutyát fogadtak örökbe az elmúlt években, és azokat az állatbarátokat is, akik az Illatos útról választották kedvenceiket.