RETRO RÁDIÓ

Ezek a kormány legfontosabb bejelentései - Videó!





Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely ad tájékoztatást a kormány csütörtöki üléséről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.07.
tájékoztatás

Kövesd élőben a Kormányinfót:

Gulyás: a magyar gazdaság alapjai stabilak és erősek

A piacokon vagy a forint árfolyamán látszó nehézség ellenére a magyar gazdaság fundamentumai stabilak és erősek - mondta a Kormányinfón csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely ezt azután közölte, hogy a kabinet a szerdai ülésén értékelte a magyar gazdaság és költségvetés helyzetét. Kifejtette: a legfrissebb, májusi ipari termelési adat 9,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, szinte teljes a foglalkoztatottság, és a kormány minden olyan intézkedést megtett, ami a költségvetés stabilitásához kell. Így a hiánycél idén és jövőre is tartható - fűzte hozzá a miniszter.

Határvadászatot hoz létre a kormány

Gulyás Gergely elmondta, mintegy négyezer fős lesz a határvadász egység a rendőrségen belül, először 2200 határvadászt vesz fel a belügyi tárca. A határvédelmet a rendőrökkel együttműködve a határvadászok fogják ellátni - ismertette, megjegyezve: ez tehermentesíti a katonaságot és többen fogják védeni a magyar határt. Hozzátette: a költségvetési forrásokat a honvédelmi alapból biztosítják majd.

A miniszter értékelése szerint az elmúlt időszakban nemcsak megnőtt az erőszakos határsértések száma, hanem azok sokkal brutálisabbak és agresszívabbak lettek. Elmondta, hogy a határ szerb oldalán fegyveres konfliktus robbant ki, amelynek halálos áldozatai is voltak, emellett a migránsok több esetben fegyverrel kísérelték meg az átjutást a magyar határkerítésen.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón 2022. július 7-én Fotó: MTI/Illyés Tibor

A kormány elfogadta a bizottság álláspontját

Előrehaladtak a tárgyalások az Európai Bizottsággal a helyreállítási alap folyósításáról, a kormány elfogadta a bizottság álláspontját - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön. Gulyás Gergely beszámolt arról, hogy a kormány négy fontos területen fogadta el a bizottság álláspontját.

Magyarország akár uniós, akár nemzeti forrásból ír ki pályázatot, egyaránt 15 százalék alá viszi az egyszereplős közbeszerzések arányát - emelte ki a miniszter. Hozzátette: a kabinet azt is elfogadta, hogy a korrupciós büntetőügyekben az ügyészség döntésével szemben legyen helye bírósági jogorvoslatnak, valamint azt is, hogy a kormány által kezdeményezett jogalkotásnál nagyobb teret adnak a társadalmi konzultációnak és csökkentik a gyors jogalkotási lehetőségek arányát.

Azt a bizottsági ajánlást is elfogadta a kabinet, hogy az uniós források jelentős részét az energiafüggetlenség növelésére kell fordítani - mondta.

Gulyás Gergely kijelentette: a kormány célja, hogy a bizottság javaslatait elfogadva a lehető leggyorsabban megállapodjon.

Eközben azonban a magyar baloldal képviselői intenzíven lobbiznak azért, hogy megakadályozzák a megállapodást - jegyezte meg a politikus.





Ezeket olvastad már?
Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás