Cristo egyik adománya egy különleges, irányítósávos futballcipő, amelyben a Real Madrid kiválasztó játékán három gólt lőtt. A cipőt, amelyet Oroszi László készített számára, az édesapjától kapta” – mondta hétfőn Szvitek Erzsébet, Roberto Carlos anyósa a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című hírműsorában.

Kifejtette, hogy Cristo apjához hasonlóan védőt játszik, a cipő kifejezetten ehhez a pozícióhoz szabva készült. A cipőt 500 ezer forintért lehet megvásárolni a Jónak lenni jó! című egész napos műsorfolyam keretében, amellyel december 20-án immár kilencedik alkalommal várják a nézőket és a hallgatókat, akik ezúttal egy autista gyerekeket és családjaikat segítő diagnosztikai és terápiás centrumhoz járulhatnak hozzá.

Roberto Carlos focista

Fotó: Getty Images

Szvitek Erzsébet beszámolt arról, hogy Cristo másik adománya egy festmény, amelyet Víg Attila képzőművész készített családja számára. Emellett a fiatal focistatehetség a jövő nyári szünidőben, amelyet minden évben nagymamájánál tölt a Zala megyei Nemessándorházán, elhív egy autista kisfiút, aki együtt focizhat vele.

Mint elhangzott, a most felajánlott futballcipő párja két évvel ezelőtt 4,5 millió forintért kelt el a Fogadj örökbe egy macit! jótékonysági gálán, amelyen Down-szindrómás fiatalok munkahelyteremtését támogatták. Cristo korábban támogatta a győri kórház újszülött intenzív osztályának kis betegeit és a zalaegerszegi kórház neurológiai osztályán fekvő betegeket is egy nagyobb összeggel.

Az idei Jónak lenni jó! kampányban hétfő reggelig több mint 24 millió forint gyűlt össze. A 13616-os számon telefonhívással és sms küldésével hívásonként 500 forinttal lehet támogatni az Együtt az Autistákért Alapítványt.