Trolifejlesztés miatt terelve közlekednek a BKK járatai

A hét elejétől október 29-ig forgalmi változásra kell számítani a Baross utcában. Ez idő alatt a Baross utca egyirányú lesz a József körút felé a Szabó Ervin tér és a Mária utca között, így a 9-es, a 72M és a 909-es járatok a Kálvin tér felé az Üllői útra terelve közlekednek. A változásra a Baross utcai trolibusz-felsővezetékhálózat fejlesztése miatt van szükség, jelenleg a vezetéket tartó oszlopok állítása zajlik. A munkálatokkal a tervek szerint még idén végeznek.

Változik a közlekedés Zuglóban

Rendezvény miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a XIV. kerületben. A rendőrség azt kéri az arra közlekedőktől, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Tilos megállni:

  • Ma 8–13 óra között a XIV. kerületben, a Stefánia út 20. szám előtt 30 méter hosszan.

Máshogy közlekedik mától a H6-os HÉV

Karbantartás miatt ma, holnap és csütörtökön este 22:50 perctől rövidített útvonalon jár a ráckevei hév. A H6-os HÉV csak a Közvágóhíd és Szigetszentmárton-Szigetújfaluig közlekedik, ahonnan Ráckevéig a H6-os pótlóbusz szállítja az utasokat. A pótlóbuszokon a HÉV-menetjegyek és -bérletek érvényesek. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak.

Kispesten várják ma a véradókat

Ma 14–18 óra között a XIX. kerület egyik legnagyobb bevásárlóközpontjába a Shopmarkba (régebben Europark) várják azokat, akik szeretnének vért adni. A szervezők azt kérik a véradóktól, hogy a véradásra vigyék magukkal tajkártyájukat, személyi igazolványukat (vagy valamely más fényképes igazolványukat, például jogosítványt vagy útlevelet), lakcímkártyájukat, ha van, akkor pedig a véradó igazolványukat. Véradás előtt még akkor is tanácsos enni és inni, ha a szervezők a véradás után készülnek egy kis harapnivalóval.

A XIX. kerület legnagyobb plázájába várják a véradókat Fotó: FMH

Ingyenes ruhaosztást tartanak a XVI. kerületben

Ma 9-12 óra között a Magyar Vöröskereszt XVI. kerületi szervezete ingyenes ruhaosztást tart a Veres Péter út 27. szám alatti irodájában. A rászorulók ruhák, cipők, játékok és könyvek közül válogathatnak.

Folytatódik az érettségi

Már nincs sok hátra az idei őszi írásbeli érettségi időszakból. Ma 8 órakor a diákok informatikából vizsgáznak. Délután 2 órától nyelvi érettségik: orosz, japán, kínai és lovári vár a tanulókra. Az írásbeli vizsgák október 28-ig tartanak.

Reggel 8 órakor informatikából adnak számot tudásukról a diákok Fotó: Zalai Hírlap