Felborul fél Budapest közlekedése

Több belvárosi kerületben kell forgalomkorlátozásokra számítani a Tour de Hongrie kerékpárverseny miatt. A változások érintik a tömegközlekedést és az autósforgalmat is. A sportesemény biztonsága érdekében a hétvégén forgalmi változásokra kell számítani a VI., VII. és XIV. kerületben.

  • Tilos megállni vasárnap 0 órától 16 óráig a V., VII., XIV. kerületben.
  • A Városliget teljes területe körül tilos parkolni.
  • Nem lehet megállni a Hősök terén, az Andrássy úton a Kodály Körönd metrómegállóig, valamint a Dózsa György úton, az Ifjúság útjáig.
  • Terelve közlekedik az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E, a 20E, a 30-as, a 30A, a 95-ös, a 105-ös, a 110-es, a 112-es, a 130-as, a 133E és a 230-as autóbusz.
  • Szintén terelve közlekedik a 70-es, a 72M, a 74-es, a 75-ös, a 77-es és a 78-as trolibusz.

BKK-változások a hétvégén

  • Karbantartási munkálatok miatt a H5-ös HÉV a hétvégén nem közlekedik Békásmegyer és Szentendre között a kimaradó szakaszon pótlóbuszok közlekednek.
  • Karbantartási munkálatok miatt változik a H8-as HÉV közlekedése.
  • Az M3-as metró a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik, itt is pótlóbuszok viszik az utasokat.
  • Karbantartás miatt a hét végéig nem közlekedik a 17-es, 19-es és a 41-es villamos.

Ideér a kerékpáros körverseny (Fotó. Metropol)

Szombaton van a család nemzetközi napja

Az ENSZ nyilvánított május 15-ét a család nemzetközi napjává 1994-ben. A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. A kezdeményes célja, hogy felhívják a figyelmet a család fontosságára ezen a napon. A hétvége során számos, leginkább szabadtéri programot szerveznek a családok számára.

Marad a borult idő a hétvégén is

A hétvégére sem várható javulás hazánk időjárásában. Sajnos a késő tavaszi, kora nyári időjárást pár napra megint elfelejthetjük. Ma holnap és holnapután is borongós, csapadékos időre kell számítani. A csúcshőmérséklet a hétvégén maximum 21 fok lehet. Az OMSZ szombatra és vasárnapra országszerte citromsárga riasztást adott ki az erős zivatar miatt.

Érettségi 2021

Négy érettségi vizsgával zárul ez a hét. Ma reggel 8-kor informatikából, délután 2-től belügyi rendészeti ismeretekből, ének-zenéből és művészettörténetből adnak számot a diákok. A vizsgák különleges járványügyi intézkedések mellett zajlanak.