Ma 58 éves a TV Maci

1963-ban, ezen a napon kísérte először ágyba a gyerekeket minden magyar kedvence, a TV Maci. A bájos bábfigurát a múlt szombaton elhunyt Szabó László iparművész készítette, a szignálfilm forgatókönyvét Bálint Ágnes írta. A kisfilmben az aranyos és jól viselkedő mackó megmossa a fogát, majd bekapcsolja a tévét és megnézi az esti mesét. A rajzfilm után jó medvebocs módjára elzárta a tévét és elment aludni.

(Fotó: MTVA)

Isten éltesse Bodrogi Gyulát!

Ma ünnepli 87. születésnapját Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató. A sztárt több mint 100 színházi elődadásban és 180 filmben láthatta a közönség, úgymint A Noszty fiú esete Tóth Marival, a Csak semmi pánik vagy az Üvegtigris. A legendás színész hangját olyan mesefiguráknak kölcsönözte például, mint Süsü, a sárkány vagy Csőrmester a Kérem a következőtből.

(Fotó: Metropol/Markovics Gábor)

Tovább várhatunk a napos időre

Marad a szürke, borongós idő az egész országban a mai nap során. Sokfelé alakulhat ki eső, zápor, zivatar, sőt éjjel havazásra is számíthatunk az északi, magasabban fekvő területeken. Nappal maximum 8 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála.

Forgalomkorlátozás az V. kerületben!

Tilos megállni

  • Mától egészen holnap éjfélig az Alkotmány utca 6–8. és a 9–11. számok előtt.
  • Holnap 0 órától 24 óráig az Alkotmány utca 14–18. és a 17–29. számok előtt.

Szakaszos zárás!

  • Holnap déltől nyolc óráig az Alkotmány utca, a Szemere utca és a Hold utca közötti szakaszon.

(Fotó: Shutterstock)

Nem jár a Libegő és a fogaskerekű!

  • Nem közlekedik ma a Libegő, János-hegy és Zugliget között karbantartási munkálatok miatt.
  • Holnap délutánig nem jár a 60-as jelzésű fogaskerekű, helyette pótlóbusz közlekedik. A Városmajor és Széll Kálmán tér közötti szakaszon érdemes az 56A, 59-es és a 61-es villamosokat, illetve az 5-ös, a 22-es, a 22A, a 91-es, a 155-ös, a 156-os és a 222-es autóbuszokat választani.