Újraindul a jegyértékesítés a foci EB-re!

Mától ismét lehet jegyet venni az Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire. Az UEFA az EB összes rendezője számára újabb jegyeket bocsátott értékesítésre. A vásárlás az UEFA felületén lehetséges. Fontos, hogy a jegyeket a jelentkezés sorrendjében értékesítik és mivel csak korlátozott számban lehet elérni, ezért érdemes minél előbb megvásárolni azt. A magyar válogatott 2 mérkőzést játszik hazai pályán a Puskás Arénában. Az első meccsre június 15-én este hat órától Portugália kerül sor, a másik június 19-én délután három órától Franciaország ellen kerül sor. Fontos, hogy csak védettségi igazolással lehet majd meccsre menni!

Befejeződik a lomtalanítás a X. kerületben

Ma még ki lehet kirakni a nagydarabos, régóta nem használt hulladékokat Kőbányán. Az FKF munkatársai azt kérik, hogy a lomtalanítás alatt a szemetet úgy helyezzék ki, hogy az se az autósforgalmat, se a gyalogosokat ne akadályozza. Emellett azt is kérik, hogy a hulladékot 18 óra után tegyék ki. A nem a megjelölt időpontban történő lomkikészítés közterület-szennyezési szabálysértésnek minősül.

Kihelyezhető hulladékok:

  • háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék,
  • bútor,
  • matrac,
  • szőnyeg, bőrönd,
  • nagyméretű sportszer (például: síléc),
  • gyermekfürdető

Folytatódik a napos idő

Ma is kitart a napos idő, de néhol azonban a gomolyfelhők még beleszólhatnak hazánk időjárásának alakulásába. Csapadék nem várható, szél is csak a keleti országrészben várható. A legmagasabb hőmérséklet 23, a legalacsonyabb a hajnali órákban 9 fok körül alakul. Továbbra is figyelni kell az UV-B sugárzásra, amely egészen szombatig magas lesz.

Fotó: Pixabay

Változik a közlekedés Erzsébetvárosban!

Delegáció érkezése miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani a VII. kerületben. Tilos lesz megállni reggel 6 és este 8 óra között, a Damjanich utca 50. és 54. szám között, valamint Damjanich utca 39. és 43. szám között.