RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a hétvége legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte a hétvége legfontosabb történéseit, hogy milyen változások lépnek életbe a közösségi közlekedésben és hogy milyen napokat ünneplünk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.30.
Április 30

Újraindítja a régi szolgáltatásait a BKK és a Volán

A légiforgalom várható élénkülése miatt holnaptól csökkentett pultszámmal újra megnyitja ügyfélszolgálatát a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren a BKK. A cég munkatársai a 2A terminálon mindennap 8 és 22 óra között, a 2B terminálon pedig szintén mindennap 9 és 21 óra között állnak az ügyfelek rendelkezésére.

(Fotó: Fejér Megyei Hírlap/PT)

Holnaptól ismét lesz elsőajtós felszállás, és újra lehet majd jegyet vásárolni a járművezetőknél a Volán járatain. Ezzel egy időben szintén megszűnik az ellenőröknél történő pótdíjmentes jegyvásárlási lehetőség is, tehát csak érvényes menetjeggyel vagy bérlettel lehet majd járműre szállni.

Menetrendváltozások a hétvégén

  • A H6-os HÉV karbantartás miatt a hétvégén, Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótlóbusz jár.
  • Az M3-as metró a hétvégén a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.
  • Vasárnaptól május 9-éig a 69-es villamos felújítás miatt nem közlekedik a Rákospalota, MÁV-telep és Újpalota, Erdőkerülő utca között, a kimaradt szakaszon pótlóbusszal lehet utazni.
  • Ma van a magyar film napja!

    2018 óta minden évben április 30-án ünnepeljük a magyar film napját. 120 éve ezen a napon mutatták be az első magyar némafilmet, A táncz-ot. Ma és egész hétvégén régi klasszikusokat nézhetünk a köztévé csatornáin illetve a FILMIO-n, a kortárs darabokat pedig a HBO és Netflix találhatjuk meg.

    Szombaton a munkát, vasárnap az édesanyákat ünnepeljük!

    Magyarországon 1946 óta ünnepeljük a munka ünnepét. Idén a május elseje szombatra esik, úgyhogy stílusos módon pihenéssel tölthetjük ezt a napot. Létrejöttét annak köszönheti, hogy a munkások az emberi bánásmódért és a méltányos bérezésért tüntettek. Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első anyák napi ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. Május első vasárnapján a gyerekek általában dallal és virággal kedveskednek anyukájuknak, nagymamájuknak.

    Meleg időnk lesz, esővel

    Napsütéses meleg időre készülhetünk a hétvégén. 20 és 28 fok körüli értékeket mérhetünk. Vasárnap azonban érkezik egy erős hidegfront, ami lehűlést hoz magával.





    Ezeket olvastad már?
    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás