Változás a Budapest–Szob vasútvonalon

Hétfőtől változik az eredeti menetrendhez képest a Nyugati pályaudvar–Szob vonalon közlekedő nemzetközi vonatok indulási és érkezési állomása, időpontja. A változás a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező, a szobi és párkányi határállomáson ki- és belépő, Csehországgal, Szlovákiával, Lengyelországgal, Németországgal közvetlen összeköttetést biztosító nemzetközi vonatokat érinti. Egyes vonatokat átirányítanak a Keleti pályaudvarra, ezek menetrendje módosul. Részletes információ a mavcsoport.hu-n.

Néhány vonat a Keleti pályaudvarra fut majd be Fotó: Fejér Megyei Hírlap

Kezdődik a Déri Miksa utca felújítása

Június 20-ával megkezdődik a Déri Miksa utca sétálóutcává alakítása. Ehhez hétfőn lezárják a Nagy Fuvaros és a Fecske utca közötti szakaszt. Az építkezés várhatóan 4 hónapig tart majd.

Máig lehet jelentkezni az Országos Borversenyre

A nagy érdeklődés miatt június 20. 12 óráig meghosszabbították a nevezést a 41. Országos Borversenyre. A megmérettetésre június 28–29 között a Groupama Arénában kerül sor.

Aki szeretné megmérettetni magát az Országos Borversenyen, az hétfő délig még jelentkezhet Fotó: Pixabay

Ingyenes szűrővizsgálat a pesterzsébeti hölgyeknek

Augusztusig a XX. kerületben lakó, 45–65 év közötti nőket várják díjmenetes mammográfiás szűrővizsgálatra. Az orvosi vizsgálat Csepelen, a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőben lesz.

Véradás a XX. kerületben

14.30–18.30 között Pesterzsébeten a Csili Művelődési Központ B épületében lehet vért adni. Aki segíteni szeretne, ne felejtse otthon személyi igazolványát, lakcím- és tajkártyáját.

95 éves lenne Dargay Attila

Június 20-án ünnepelné 95. születésnapját Dargay Attila rajzfilmrendező és képregényrajzoló. Pályafutását díszletfestőként kezdte a Nemzeti Színházban. Dargay Attila rendezte a Vukot, a Pom Pom meséit és a Lúdas Matyit is.

Dargay Attila nevéhez számos magyar rajzfilm köthető Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

A társállatok világnapja

Minden évben június 20-án tartják a társállatok világnapját. A napot 2013-ban hirdette meg a Julius–K9, tiltakozásul az ellen, hogy a nyári napforduló előestéjén, június 20-án érkeznek túlzsúfolt ketrecekben a kutyák a yulini kutyafesztiválra (Kína), ahol másnap tízezerszámra mészárolják le őket embertelen körülmények és válogatott kínzások között, hogy a húsukból lakomát rendezzenek.