Az Európa-bajnoksághoz igazítja a tömegközlekedést a BKK

A BKK többek között járatsűrítéssel, mobil értékesítőhely működtetésével és megerősített utaskoordinátori jelenléttel igyekszik zavartalanná tenni az Eb ideje alatti tömegközlekedést. Többek között sűrűbben és tovább fog járni az M1-es metró, ezzel segítve a városligeti Szurkolói Zónába érkezőket. A Városligetnél található terület bejáratánál pedig BKK mobil értékesítési pont fog üzemelni délután 15 órától este 23-ig, ezzel is könnyítve a tömegközlekedést.

Fotó: Facebook/BKK

A védőnőket ünnepeljük ma

Minden évben, 1915 óta ezen a napon emlékezünk meg a védőnőkről. Egy évvel később, 1916-ban Heim Pál kezdeményezésére hazánkban elindult a védőnőképzés. A járvány ideje alatt példaértékű és áldozatos munkájukért tegnap videóban mondott köszönetet Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.

– Ahogy önök megtettek mindent a magyar gyermekekért és családokért, a magyar kormány is megtesz önökért mindent – mondta Kásler a videóban.

Ma tartják a véradók világnapját!

Ezen a napon köszönetet mondanak a rendszeres véradóknak, és felhívják a figyelmet a véradás fontosságára. A Magyar Vöröskereszt és az Alföldi Tej közös kampányt hirdetett, egymillió tejes dobozon bátorítják az embereket rá, hogy minél többen adjanak vért! Több helyen is adományozhatunk ma vért, például: a Magyar Vöröskereszt Székházában az Arany János utcában, a Duna Plázában és a Westendben is.

Berobban a nyár: Érkezik az első hőhullám

Holnaptó erőteljes felmelegedés indul meg az országban. Ma még az ország egyes részein számíthatunk gomolyfelhők kialakulására, zápor csak elvétve zavarhatja a napunkat. Ma olyan 20-25 fok körül alakulnak a maximumok, ám a héten egyre melegebb napokra lehet számítani. Pénteken lehet a legmagasabb a hőmérséklet, akár 33 fok is.