Újpesten választhatnak maguknak új iskolát a diákok

Ma 30. alkalommal rendezik meg a Középiskolák börzéjét Újpesten a Kulturális Központban. Az esemény minden nap 10 és 19 óra között ingyen látogatható, de előzetesen regisztrálni kell a rendezvényre. A program a gyereket és a szülőket abban segíti, hogy megtalálják a számukra megfelelő iskolát. A workshopon 49 fővárosi középiskola és intézmény mutatkozik majd be. A megnyitón fellépnek a Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

49 oktatási intézmény várja majd a tanulókat Fotó: ujkk.hu

Újra nehéz lesz közlekedni Budapesten!

Delegáció és rendezvény miatt forgalmi változások lesznek több kerületben is. A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint és fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Tilos megállni:

  • Ma 8–12 óra között az I. kerületben a Logodi utca mindkét oldalán, a Tábor utca és a Logodi u. 22. szám között.
  • Ma 6 órától holnap 17 óráig az I. kerületben, a Hess András tér 1–3. szám előtt, a Hilton Budapest épülete előtti háromszög alakú parkoló mindkét oldalán.
  • Ma 8–14 óra között a II. kerületben, a Pentelei Molnár utca mindkét oldalán a 15. szám (Vadrózsa étterem) és a Törökvészi út között.
  • Ma 14–21 óra között az V. kerületben, a Bajcsy-Zsilinszky út páros számozású oldalán a Stollár Béla utca és a Markó utca között.

Lezárják:

  • Ma 9–11 óra között az I. kerületben, a Logodi utcát, a Tábor utca és a Mikó utca között és Tábor utcát, a Logodi utca és a Palota út között.

Karbantartják az Újpalotai útnál a vasúti átjárót

Ma este 10 órától holnap hajnal 5 óráig lezárják a XIII. kerületben az Újpalotai úton a Kámfor utcánál a vasúti átjárót karbantartás miatt. Így ez idő alatt az autósok nem használhatják majd az átjárót.

Isten éltesse Benedek Miklóst!

Ma ünnepli 75. születésnapját Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Pályafutását a Nemzeti Színházban kezdte. Olyan filmekben játszott, mint a Fényes szelek, A Pogány Madonna, az Akli Miklós, A három testőr Afrikában, a Presszó, a Sorstalanság, a De kik azok a Lumnitzer nővérek? vagy az S.O.S. szerelem!

Véradást tartanak az SE Nagyvárad téri tömbjében

Ma 10 és 16 óra között várják a véradókat a Nagyvárad tér 4.-be a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjébe. A szervezők azt kérik minden véradótól, hogy vigye magával tajkártyáját, személyi igazolványát (vagy valamely más fényképes igazolványát, például jogosítványt vagy útlevelet), lakcímkártyáját, és ha van, akkor pedig a véradó igazolványát. A véradás előtt pedig tanácsos mindenképpen enni és inni.