Változatlanul marad a rossz idő

A mai nap sem hoz változást hazánk időjárásában. Napközben gomolyfelhők takarják el a Napot, amik záport, zivatart hoznak magukkal. Elvétve lehet napsütés, de továbbra is az eső lesz a meghatározó. A hőmérséklet reggel 0 és 6 fok között alakul majd, ám délutánra a hőmérő higanyszála akár 15 és 19 fok közé is felkúszhat. Úgy tűnik, holnap egy kicsit jobb idő lesz, de pénteken újabb hidegfront éri el hazánkat.

(Fotó: Metropol/MK)

Megint drágul az üzemanyag!

Hosszú emelkedésmentes időszak után ma újra drágább lett a benzin és a gázolaj. Mától a benzinért négy, a gázolajért három forinttal kell többet fizetnünk a hazai töltőállomásokon. Így a benzin 424 forintba, míg a gázolaj 419 forintba kerül literenként.

(Fotó: Bors)

Változik a hatvani vonatok menetrendje

A Budapest–Hatvan vonalon mától a jövő hét elejéig módosul a járatok közlekedése, mivel a Rákos–Gödöllő szakaszon új biztosítóberendezést helyeznek üzembe. A forgalmi változásokkal kapcsolatban további információkat a www.mavcsoport.hu weboldalon találnak.

  • Ma és holnap az elővárosi és távolsági járatok menetrendje néhány perccel módosul. A délutáni csúcsidőben a Keleti pályaudvarról 13:25 és 18:25 között induló Z80-as vonatok csak Gödöllő és Hatvan között közlekednek, S80-as jelzéssel.
  • Április 23-án az elővárosi és a távolsági vonatok közlekedése módosul néhány perccel.
  • Április 24-én és 25-én hétvégén napközben az egri InterRégió szerelvényei minden állomáson megállnak és a Keleti pályaudvarról fél órával korábban indulnak.
  • Április 26-án az elővárosi és a távolsági vonatok menetrendje néhány perccel módosul.

(Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Újranyit a Könyvtári Cserepont!

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár ma újra elindítja Könyvtári Cserepont szolgáltatását, ami hetekig szünetelt a koronavírus súlyos harmadik hulláma miatt. Az épületbe továbbra se lehet bemenni, ám az előre egyeztetett könyvkölcsönzés újra lehetséges. Az intézmény továbbra is várja az új beiratkozókat. Fontos, hogy a várakozási idő alatt is viselni kell a szájat és az orrot eltakaró maszkot.

(Fotó: Facebook)