RETRO RÁDIÓ

Brutális forróság: ma tetőzik a hőhullám!





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb történéseit, többek között, hogy mely megyékre adtak ki piros riasztást és hogy milyen határidőre kell figyelniük az egyetemre jelentkezőknek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.08.
39 fok

A mai napon minden eddiginél nagyobb lesz a forróság az egész országban. A hőmérséklet a 39 fokot is meghaladhatja, de az ország déli részein akár 40 fok is lehet. Mától 12 megyére piros, a többire pedig narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Helyenként előfordulhatnak záporok és zivatarok de összességében napos, forró idő várható. A déli, délkeleti szél megélénkül, ez enyhíthet kicsit a hőérzetünkön. Szerencsére holnap jelentős enyhülés várható.

Megdőlhet a napi melegrekord

Szakértők szerint megdőlhet a mai melegrekord. A merések óta a legmelegebb 2015-ben, Budakalászon volt, ekkor 39,3 fokot mutatott a hőmérő higanyszála.

Mindenki hűtse magát és húzódjon árnyékba (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Kiszáradás, hőguta, ingerlékenység

Az extrém és hirtelen jött hőség komolyan megterheli még az egészséges emberek szervezetét is. Leggyakrabban ingerlékenységre, türelmetlenségre panaszkodnak az emberek, de az izomgörcsök kockázata is magasabb. Fontos, hogy mindenki legalább 2–3 liter folyadékot fogyasszon, ne menjen napra 11–15 óra között, és különösen figyeljenek a gyerekekre és az idős vagy beteg hozzátartozóikra.

Ma zárul a felsőoktatási felvételi ügyintézés

A diákok ma még pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, személyes adatokat és egyetlen alkalommal módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét. Fontos a szakok esetén, hogy csak módosításra vagy törlésre van lehetőség, újat felvenni már nem lehet. A ponthatárokat július 22-én teszik nyilvánossá, akik a jelentkezéskor megadták telefonszámukat, azokat SMS-ben aznap értesítik, de augusztus 5-ig minden jelentkezőt e-mailben tájékoztatnak.

Újra felbolydul a főváros közlekedése!

Biztosítás miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani az I., a II., az V. és a XII. kerületben. Az arra közlekedő autósok indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.

Szakaszosan és időszakosan lezárják!

  • Ma 10-től 13 óráig a Carl Lutz rakpart – Szent István park – Újpesti felső rakpart – Margit híd pesti hídfő – Széchenyi rakpart – Markó utca – Balassi Bálint utca – Kossuth Lajos tér – Balassi Bálint utca – Markó utca – Széchenyi rakpart – Jászai Mari tér – Margit híd – Árpád fejedelem útja – Bem rakpart – Bem tér – Fő utca – Nagy Imre tér – Fő utca – Batthyány utca – Fő utca – Szilágyi Dezső tér – Fő utca – Clark Ádám tér – Lánchíd utca – Várkert Bazár útvonalat.




  • Ezeket olvastad már?
    Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

    Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

    Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

    Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

    Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

    Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

    Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

    Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás