Jönnek a ponthatárok

Eljött a várva várt nap, ugyanis ma este 20:00 órakor tudhatják meg a felvételizők, hogy bejutottak-e arra az egyetemre, ahova beadták a jelentkezésüket, ugyanis ekkor hirdetik ki a felvételi ponthatárokat. A jelentkezőket SMS-ben értesítik, illetve augusztus 5-ig e-mailben is tájékoztatnak minden jelentkezőt arról, hogy bejutott-e vagy sem a megjelölt szakra.

Az eredményvárón egészen este 8 óráig izgulhatunk, hogy bejutottunk-e, vagy sem – Fotó: MTI

Bulival várakozhatunk

Tavaly a pandémia miatt elmaradt, azonban idén megtartják a szokásos Pont Ott Partit. Az esemény helyszíne az ELTE Lágymányosi Campusánál lesz. A szervezők délután 15:00 órától egészen este 22:30-ig várják a diákokat számos programmal. A fő attrakció természetesen 20:00-kor várható, amikor egy hatalmas kivetítőn megmutatják a ponthatárokat. Lesz kerekasztal-beszélgetés, de a buli sem marad el, amelyről a Soulwave és Metzker Viktória gondoskodik. A rendezvény ingyenes, de belépéskor be kell mutatni vagy a védettségi igazolványt, vagy az azt igazoló elektronikus okmányt.

Ne csüggedjünk, ha most nem jött össze!

Ha valakit az általa megjelölt egyetlen intézménybe se vettek fel, akkor se kell csüggednie, ugyanis idén is tartanak pótfelvételit.

Felújítások miatt változik a tömegközlekedés a fővárosban

Felújítások és rendezvény miatt újra felbolydul Budapest közlekedése. Máshogy közlekednek a budai és a pesti járatok is.

  • Terelve közlekedik az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E, a 108E, a 110-es, a 110E, a 112-es, és a 133E autóbusz, és a Thököly úton befelé a Zugló vasútállomásnál a Hungária körút után, a 110-es autóbusz Zugló vasútállomás (Hermina út) megállójában áll meg.
  • Burkolatjavítás miatt a 188-as, a 188E és a 222-es autóbusz, illetve a 922-es éjszakai járat megállóját a Budakeszi, Honfoglalás sétány megállót a Márity László út túloldalára, a Paplanhát utca elé helyezik át.
  • Rendezvény miatt terelve közlekedik a 16-os busz és nem érinti a Hunyadi János úton lévő Clark Ádám tér és Donáti utca megállót.

503 új Volánbusz jön

Mától egészen 2022-ig bezárólag, három buszgyártó cégtől 503 új busz érkezik a Volánbuszhoz. A vadonatúj buszokon lesz klíma, utastájékoztatási rendszer, fedélzeti kamerarendszer és üléspáronként USB csatlakozó.

Napos, enyhe idő

Száraz, meleg idő várható a mai nap során. Gyenge futózáporok már csak elvétve alakulhatnak ki. Az északi szél helyenként megélénkül, az UV-sugárzás magas lesz. Ma a csúcshőmérséklet 26 fok körül alakul majd.