A borok szerelmesei ünnepelhetnek Budán

Ma kezdődik és vasárnapig tart a 30. Budapest Borfesztivál. A fesztiválra napi és négynapos jegy is váltható, és csak oltási igazolvánnyal lehet részt venni rajta. Édes és száraz borok ízkavalkádja várható a Budai Várban, ugyanis idén 30. alkalommal rendezik meg a Budapest Borfesztivált. A Királyi Lovarda előtt megtartandó fesztiválon nemcsak a borokkal, hanem a készítőkkel is megismerkedhetünk. A zenéről két színpad fog gondoskodni, így a hangulatra biztosan nem lesz majd panasz. A napi belépő 4990, a négynapos bérlet 8900 forintba kerül, amely tartalmaz egy kristály kóstolópoharat és egy pohártartó szütyőt is.

Budán tartják a 30. Budapest Borfesztivált (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Forgalmi korlátozások lesznek a belvárosban

Filmforgatás miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani az V. kerületben. Mutatjuk, hogy merre nem érdemes közlekedni.

  • Megállni és várakozni tilos holnap éjfélig az V. kerületben a Magyar utca 4. szám előtt a parkolósávban, a Reáltanoda utca 13–15. szám előtt a parkolósávban és a Magyar utca 3–5. szám előtt a parkolósávban.
  • Időszakosan lezárják ma és holnap délelőtt 10 óra 30 perctől este 10 óráig az V. kerületben, a Magyar utcát, a Kossuth Lajos utca és Ferenczy István utca közötti útszakaszon.

Gyermekprogramok a II. kerületben

Számos izgalmas program várja a kicsiket a II. kerületi Cseppkő utcai óvodában. A gyerekeknek mindennapjaink hősei fognak bemutatkozni, így ott lesz a Szomjoltóság Tűzoltó, akik tűzoltási bemutatóval készülnek, de érkezik a BRFK is egy rendőrautóval és egy rendőrmotorral. Az eseményen részt vesz a Kézenfogva Alapítvány, akik a fogyatékossággal élőknek tartanak érdekes bemutatókat.

Filmrajongóknak az egyetemeken a helyük!

Most ingyenesen nézhetjük meg az egyetemeken a filmtörténet nagy klasszikusait. A Nemzeti Filmintézet egy vadonatúj kezdeményezése nyomán a különböző felsőoktatási intézményekben filmklubokat létesítettek, és minden hónap második csütörtökén vetítéseket tartanak. Ezeken olyan filmekkel is találkozhatunk, amikről korábban itthon csak hallhattunk. A Corvinus Egyetemen este 6-kor Fábri Zoltán klasszikusát, a Körhintát lehet megtekinteni. Védettségi igazolvány szükséges!

Ma van a Nemzetközi hulladékgyűjtő nap!

Minden évben szeptember 23-án tartják a Nemzetközi hulladékgyűjtő napot. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosságra, a szelektív szemétgyűjtés fontosságára és a korszerű hulladékgazdálkodásra. Figyeljünk a környezetünkre mi is!