Nem volt még ilyen magasan a benzin ára, mint most

Aki csak teheti várjon a tankolással, ugyanis mától újra emelkedik a benzin ára. A benzin 6, míg a gázolaj ára 2 forinttal nő, így a 95-ösért 457 forintot, a gázolajért pedig 450 forintot kell majd fizetni a hazai töltőállomásokon. Mindkét üzemanyag ára a rekordot verdesi, sőt a gázolajé 1 forint híján majdnem meghaladja a történelmi rekordot. A benzin is igen magasan van, legutoljára augusztus 4-én volt hasonló az ármutató.

Nem érdemes ma tankolni Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló

Máig még be lehet fizetni a gépjárműadó második részletét

A mai napig fizethetik be gépjárműadójuk második részletét az autósok. A NAV az adózásról már áprilisban értesítette az érintetteket. A gépjárműadót a NAV belföldi gépjárműadó-bevételi számlájára kell befizetni.

Ma lenne 80 éves Albert Flórián

Ma ünnepelné 80. születésnapját Albert Flórián, a Császár. Pályafutása során mindössze egyetlen csapatban, a Ferencvárosban játszott, ahol 537 mérkőzésen lépett pályára és 383 gólt rúgott. 1967-ben nyerte el a legjobb európai labdarúgónak járó Aranylabdát, amit eddig magyarként csak ő kapott meg. Az ő nevét viselte 2007 és 2014 között az FTC stadionja is.

50 éves a Greenpeace

1971-ben ezen a napon alapították a világ egyik természetvédelmi és környezetvédelmi szervezetét, a Greenpeace-t. A társaság célja, hogy kampányaival minél szélesebb körben terjessze a környezettudatos szemléletet és életmódot, valamint, hogy fényt derítsen a természetet pusztító emberekre és őket is a környezettudatosságra vezesse.

105 éve gurultak először tankok a csatába

1916-ban ezen a napon használtak először harckocsikat a csatában. Franciaországban, a somme-i csata idején történt mindez. A tank még kezdetleges volt, körülbelül 3,2 km/órás sebességgel tudott haladni. Emellett leginkább az ellenség lövészárkainak felszámolására használták.