Az orosz–ukrán háború úgy tűnik már a zenei világot is befolyásolja. Az Eurovíziós Dalfesztivál Torinóban tartott versenyéről kizárták Oroszországot, ezért orosz hekkerek egy csoportja, a Killnet megfenyegette a verseny szervezőit, hogy megtámadják az online szavazórendszert, hogy a rajongók ne tudjanak voksolni az ukrán zenekarra, akik már túljutottak az elődöntőn – írja a Daily Mail.

A Kalush Orchestra egy folk-rap csapat, akik persze Európa-szerte egyre népszerűbbek, már csak az orosz–ukrán háború miatt is, hiszen a daluk nyilván erről is szól. A Stefánia című dalukban a következő sor szerepel: „Romos utakon is mindig elmegyek hozzád”.

„Hazánk számára nagyon fontos, hogy minden téren győzelmet arassunk” – mondta a csapat énekese, Oleh Psiuk.

A hekkercsapat be is váltotta a fenyegetését: a Telegramon egy Eurovíziós logót tartalmazó bejegyzésben a Killnet gúnyos bejegyzést tett: „Nem lehet online szavazni. Talán a mi DDOS-támadásunk okolható mindenért.”

Az Eurovíziós Dalfesztivál szóvivője elmondta, hogy minden évben nagy előkészületeket tesznek arra vonatkozóan, hogy a szavazórendszerüket ne támadhassák meg kívülről, és ez idén sem volt másképpen.

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!