A Belügyminisztérium közleménye szerint az UEFA EURO 2020 Labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi rendezvényei kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai eseménynek minősülnek. A programsorozaton résztvevők biztonsága, a jogsértő cselekmények megakadályozása és felszámolása különösen fontos feladata Magyarország rendvédelmi szerveinek. A rendőrség felkészüléséről a Készenléti Rendőrségen személyesen tájékozódott a belügyminiszter – írták.

A miniszteri szemlén részt vett a belbiztonsági államtitkár, a rendvédelmi szervek első számú vezetői, a Készenléti Rendőrség parancsnoka és Budapest rendőrfőkapitánya.

Dr. Pintér Sándor megtekintette a kiállított technikai eszközöket, a szolgálati járműveket, jelentéseket hallgatott meg a speciális tömegkezelési képességekről.

A rendőrség a 2021. június 10. és 2021. július 11. közötti időszakban 15 budapesti, pest és fejér megyei helyszínen – az adott esemény jellegétől függően – 400-3200 rendőr, 20-500 technikai eszköz, valamint összességében 26 szolgálati kutya és 14 szolgálati ló bevetésével fogja végrehajtani a labdarúgó Európa-bajnokság biztosításával kapcsolatos feladatait.