RETRO RÁDIÓ

„Adja Isten, hogy ezután is egyek lehessünk” – így értékelték a budapesti világtalálkozót





A NEK családi napon 20 ezer résztvevő, 80 szervezet és szerzetesrend vett részt. Ez olyan sikeres volt, hogy Erdő Péter bíboros bejelentette, tervezik a program pünkösdhétfői meghonosítását.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.21.
eucharisztikus kongresszus

„Köszönet és hála, ez a két szó jár a fejünkben az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus után, amikor egy páratlan összefogásnak lehettünk tanúi 2021-ben itt Budapesten” – hangzott el a világtalálkozót értékelő sajtótájékoztatón.

„A kongresszus véget ért, de Magyarországon elkezdődött valami szeptember 5–12. között!” – folytatta az értékelést Zsuffa Tünde sajtófőnök, hozzátéve: a világesemény tanúságot tett róla, hogy „magyarság és kereszténység ezer éve kézen fogva megy az úton”. Budapest 83 ország zarándokait látta vendégül, Észak-Koreától Tanzánián át Puerto Ricóig, de jöttek hozzánk Vietnamból is – csupa olyan ember, akik nyitottak voltak a találkozásra, a közös gondolkodásra, együtt ünneplésre – velünk, magyarokkal.

Sikeres volt a kongresszus, hatalmas létszámban voltak jelen – Fotó: Ambrus Marcsi

A világ 250 országában közvetítettek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson nyitó- és zárómiséjéről, valamint a Kossuth tértől a Hősök teréig Budapest utcáit színültig megtöltő fáklyás körmenetről. A Hungexpón 50 ország 60 előadója tett tanúságot hitéről, életéről. A fordításban 50 szinkrontolmács és jeltolmács segített, 75 ezer óra munkával szolgáltak az önkéntesek, köztük 600 cserkész. A NEK családi napon 20 ezer résztvevő, 80 szervezet, szerzetesrend vett részt. Ez olyan sikeres volt, hogy Erdő Péter bíboros bejelentette, tervezik a program pünkösdhétfői meghonosítását.

Fotó: Ambrus Marcsi

„Az eucharisztikus Krisztus egyetlen családba gyűjtött össze minket. Adja Isten, hogy ezután is egyek lehessünk” – fogalmazott a bíboros, aki hálát adott azért, hogy annyi embert sikerült megszólítani, a csoda részesévé tenni, és reményét fejezte ki, hogy az élményekből erőt merítve megőrzik és továbbviszik azt az életükben, a helyi közösségeikben. Erdő Péter megerősítette, a NEK végével egy új korszak kezdődött, amelyben a budapesti kongresszus gyümölcseit mind szélesebb körben élvezhetjük majd.





Ezeket olvastad már?
Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás