Egy esküvő mindig nagy pillanat két ember, sőt a hozzátartozók, a rokonok és a barátok, ismerősök életében is. Belegondolni is nehéz, hogy egy házasság előtt álló párnak mi mindenre kell felkészülnie az esküvő előtt. Figyelniük kell a ruhájukra, az ültetési rendre, és még naphosszat lehetne sorolni, hogy milyen feladataik vannak a házasságkötés előtt állóknak. Ezeket az olykor nehéz, de örömteli pillanatokat azzal könnyíthetjük meg a házasulandók számára, ha olyan ajándékot választunk számukra, amelyik vagy a legjobban illik hozzájuk, vagy amit a legjobban tudnak hasznosítani a későbbiekben.

A nagy napon mindennek tökéletesnek kell lennie Forrás: Pixabay

Mennyibe kerül egy esküvő?

Természetesen az árak nagyon eltérőek lehetnek, attól függően, hogy mekkora esküvőt tervezünk, ha kisebbet, akkor jóval kevesebbet kell költenünk a nagy napra, ha viszont nagy esküvőt szeretnénk és szinte mindenkit meg szeretnénk hívni és mondjuk a zenekar mellé még DJ-t is akarunk, akkor jó mélyen bele kell nyúlnunk a zsebünkbe. Ha semmin sem szeretnénk garasoskodni, de még a reális határokon belül maradnánk, akkor egy közepes árfekvésű esküvő idei árakon számolva 100 fő esetén nagyjából kétmillió-nyolcszázezer-hárommillió körül lenne.

Milyen nászajándékot illik vinni az esküvőre?

Nagy fejtörést szokott okozni, hogy a házasságkötés alkalmából milyen meglepetéssel kedveskedjünk az ifjú párnak. Ilyenkor nem csak arra kell figyelnünk, hogy a házasulandóknak a legjobb ajándékot vigyük, hanem arra is, hogy ne sértsük meg őket a meglepetésünkkel. A Brides csokorba gyűjtötte a legjobb ajándékötleteket, amelyekkel kedveskedhetünk a pároknak. Íme néhány meglepetés, amit vihetünk az esküvőre:

  • személyre szabott lábtörlő
  • befőttesüveg-készlet
  • képkeret
  • személyre szabott gyertyák

Mennyi pénzt illik adni nászajándékba?

Az esküvők egyik kulcsfontosságú kérdése, hogy mennyi pénzt illik adni az ifjú párnak. A vélemények nagyon megoszlanak a témában, és függ attól is, hogy milyen kapcsolatban vagyunk a házasulandókkal, de azon is múlik, hogy milyen az anyagi helyzetünk. Összességében elmondható, hogy fejenként 15-20 ezer forint az, amit általában szokás adni a friss házasoknak.

Rubint Rella nemrégiben ment hozzá Novothny Somához Fotó: Metropol/MG

Sztárok, akik nemrégiben tartották esküvőjüket

Az utóbbi időben rengeteg híresség mondta ki a boldogító igent. Május utolsó vasárnapján ment férjhez Rubint Rella, Rubint Réka unokahúga. Nemrégiben tartotta meg templomi esküvőjét Dér Heni és Bakos Gergő. Az interneten pedig egy érdekes házasság borzolja a kedélyeket, amely egy 19 éves férfi és egy 76 éves nő között köttetett.