RETRO RÁDIÓ

Teszt a merészeknek: mennyire magas az érzelmi intelligenciád?





Mit gondolsz, mennyire tudod felismerni és kezelni a saját és mások érzéseit? Kvízünk pontosan megmutatja, hogyan is állsz ezen a téren.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.31.
érzelmi intelligencia

Az érzelmek mindannyiunk életének részét képezik és jelentős mértékben befolyásolják, hogy kik vagyunk. Az érzelmi intelligencia az ember azon képessége, hogy megértse egy másik ember érzéseit. Mivel nagyon nehéz tárgyilagosnak lenni, amikor erről a kérdésről van szó, egy személyiségtesztet hívtunk segítségül. Neked min akad meg a szemed elsőként, ha az alábbi képre tekintesz?

https://www.pinterest.com/pin/762023199461226945/

Ha először a füvet vetted észre, akkor olyan típus vagy, aki csodálja és törődik azokkal az emberekkel, akik jelen vannak az életedben. Van azonban egy probléma: ha túl sokáig koncentrálsz a fűre, nem veszed észre mögötte az erdőt. Ezt azt jelenti, hogy hiányzik belőled az objektivitás. Bár nem érnél el igazán magas pontszámot az érzelmi intelligencia terén, szerencsére nem félsz attól, hogy segítséget kérj.

Amennyiben a lányra figyeltél fel először, akkor olyan ember vagy, aki mások gondolatait és érzéseit helyezi a sajátja elé. Érzelmileg nagyon intelligens vagy, könnyen beleképzeled magad mások helyzetébe. Ha azonban továbbra is mások szükségleteit helyezed előtérbe és nem törődsz magaddal, az minden energiád felemészti. Ügyelj arra, hogy megőrizd önmagad és tartsd szem előtt a saját igényeidet is!

Ha a tükröt szúrtad ki, akkor magas érzelmi intelligenciával rendelkezel és ez egy nagyszerű tulajdonságod. A tükör azonban olyasmit képvisel, ami nem feltétlen jó, hisz saját magad látod viszont benne. Ez azt jelenti, hogy a kelleténél jobban tükrözöd mások érzelmeit. Amikor valaki szomorú, akkor például elkezdesz kutatni magadban, hogy megtudd, te lehetsz-e a baj forrása. Lépj egyet hátra és vond ki magad a képletből, nem olyan könnyű visszakövetni az érzelmek a valódi okát.





Ezeket olvastad már?
Ebben a városban folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

Ebben a városban folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás