Az egyenruhások négy férfit már korábban őrizetbe vettek, a két utolsó gyanúsított egyikét március 19-én fogták el, a másikat Olaszországból hozták most haza.

Egy férfit tavaly nyáron zuglói lakásánál vertek össze, majd autóba tuszkolták, és egy XVII. kerületi műhelybe vitték, ahol eltörték a lábát és több más csontját is. Az emberrablók 20 millió forintot követeltek, de hiába fenyegették meg és verték össze a vállalkozót, pénzt így sem kaptak, ezért másnap elengedték a férfit. A súlyosan megsebesült üzletember először azt állította a rendőröknek, hogy motorbalesetet szenvedett, de a beszerzett bizonyítékok nem ezt támasztották alá, így végül bevallotta, hogy elrabolták.

A rendőrség emberrablás és életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt folytatott nyomozást

A rablók közül még tavaly nyáron hármat sikeresen elfogtak a nyomozók, az egyik férfi ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki. De a férfi nem várta meg, míg a rendőrök rátörik az ajtót, jobbnak látta, ha feladja magát. A nyomozás adatai szerint a bűncselekményben még ketten vettek részt, ellenük is körözést adott ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A 47 éves V. Ákost 2021. március 19-én a IX. kerületben fogták el a Felderítő Főosztály munkatársai. A 40 éves B. Zoltánt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály közreműködésével, európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el. A férfit április 14-én éjszaka hozták Budapestre, a BRFK nyomozói a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren várták, majd őt is őrizetbe vették – írja a police.hu.