Embercsempészek vadásznak az ukrán menekültlányokra a lengyel határnál





A Daily Mail készített egy riportot brit veteránokkal, akik ukrán nőket védenek a legforgalmasabb lengyel átkelő környékén - írja a Mandiner. A térségben ugyanis szexuális kereskedelmet folytató bűnszervezetek tevékenykednek, az orosz-ukrán háború elől menekülő nőket ejtenek most áldozatul.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.10.
az év bűnténye

A riport során a brit lap munkatársa elkísérte a veteránokat egy bevetésre, ahol mindössze 30 másodperc alatt gyanút fogtak. A brit veteránok harcedzett csoportja is megdöbbent azon, hogy milyen gyorsan találtak szexuális ragadozókat az ukrán-lengyel határon.

Az egyik volt katona, Billy Wright egy pár termetes férfira mutatott, akik egy kávézó előtt üldögéltek a határon túl. „Vegyük ezt a kettőt – még egy csésze teájuk sincs, hogy beolvadjanak. Ez kirívó. 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy valakit keresnek” – mondta Billy. Az egyik önkéntesnek sikerült rápillantania titokban az egyik férfi telefonjára, és több mint egy tucat fényképet talált ukrán családokról.

A 38 éves Billy Wright elmagyarázta, hogy hogyan működnek ezek az emberkereskedő hálózatok:

„Áldozatot keresnek,általában egy idősebb anyát, akinek 20 év körüli lánya van. Vagy olyan anyát, akinek tizenéves lányai vannak. Minél fiatalabb, annál jobb. A jelenlegi árfolyam, egy 20 éves lány esetében 145 font (65 millió forint). Ezután lefényképezik őket, amint felszállnak a vonatra Lvivben, vagy az ukrán határon várnak, és elküldik a lengyel oldalon várakozó férfiaknak. Az átkelőnél mindössze 15 perc leforgása alatt a brit önkéntesek nyolc férfit azonosítottak emberkereskedőként.

”Óvatosnak kell lennünk. Ez a megfigyelésről szól. Titokban fényképeket készítünk, és egy adatbázisba helyezzük, amelyet megoszthatunk a határon működő emberkereskedelem-ellenes szervezetekkel – és a rendőrséggel. Csak akkor cselekszünk, ha látjuk, hogy a férfiak közelednek a nőkhöz, és megpróbálják az autóba csalni őket„– mondta Billy Wrigt.

Emellett az önkéntesek speciális technológiát használnak arra is, hogy szöveges üzeneteket küldjenek a határt átlépő családoknak, figyelmeztetve őket az előttük álló veszélyekre.

 





Ezeket olvastad már?
Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás