Nem mindennapi, hátborzongató esetről számoltak be a texasi Houston városából. Egy kertvárosi szomszédságból Jose Ramos volt az első, aki vasárnap este 20 órakor észrevett egy az utcán sétálgató nagymacskát. Gyorsan levideózta a ragadozót, amit feltöltött a közösségi médiacsoportjukba, majd tárcsázta a 911-es segélyhívót.

„Nagyon ijesztő volt, mert ez egy nagyon családcentrikus közösség, sok gyerek és kisbaba szokott sétálni az utcán. A helyiek folyton fogják a gyerekeiket és a kutyájukat és sétálnak egy nagyot. Szóval az első dolog az volt, ami az eszembe jutott, hogy figyelmeztetnem kell mindenkit a veszélyre” – nyilatkozta Ramos a Crime Online oldalának. A garázdálkodó tigrisről elsőként egy szabadnapos rendőr szerzett tudomást. S mivel a közelben volt, azonnal odasietett. Wes Manion amint meglátta a vadmacskát támadásra készen, fegyvert rántott. Ekkor jött ki egy férfi a házából azt kiabálva a rendőrtisztnek: „Ne lőjétek le! Ne lőjék le!” „Az utolsó dolog, amit akartam, hogy lelőjem a tigrist. Nem tűnt agresszívnek” – tette hozzá Manion. Ezzel egyidejűleg a házából megjelenő férfi megpróbált távozni „kis kedvencével”. Beterelte a ragadozót a Jeepjébe, majd elhajtott a helyszínre érkező rendőrök orra elől.

Ekkor tudták meg, hogy a tigris tulajdonosa a mindössze 26 éves Victor Hugo Cuevas, aki történetesen egy korábbi gyilkosság gyanúsítottja, és csak óvadék ellenében lehetett szabadlábon. Mivel ilyen méretű egzotikus állatot tartani vétség a városban, ezért a rendőrség visszavonta az óvadék nyújtotta szabadságát és elfogták a bűnözőt. „Nem az állat hibája, hanem a tenyésztőé. Ez elfogadhatatlan. Ennek egyáltalán nem szabadna megtörténnie” – mondta az ügyben illetékes rendőrtiszt, aki reméli, hogy az állat épségben jó helyre kerül.