A Highlights of Hungary minden évben olyan történeteket, teljesítményeket keres, melyek a kiválóságot, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékeit képviselik.

A koronavírus-járvány miatt a Highlights of Hungary díjátadó gálája idén az online térbe költözött. „Nagyon nehéz távolságot tartani, amikor az ember olyan közel érzi magához a másikat” — írták Instagram-oldalukon.

10 nagykövet 55 teljesítményt jelölt.

A közönség szavazatai alapján az Országos Mentőszolgálat nyerte a Highlights of Hungary 2 millió forintos fődíját. Összesen 68 ezer szavazat érkezett be, és egyértelműen tarolt a mentőszolgálat.

„Az Országos Mentőszolgálat áldozatkész bajtársainak 2020-as, történelmi teljesítménye kivívta az internetezők elismerését is, hiszen elsöprő sikerrel nyerték azt az online szavazást, ahol Magyarország legkiválóbb tavalyi teljesítményét keresték” — írták Instagram-oldalukon. A díjat dr. Csató Gábor, a szolgálat főigazgatója vette át.

A nagykövetek által választott nyertes, Gulácsi Erika, Szalatnok független polgármestere lett, aki szintén kétmillió forintos jutalomban részesült. A polgármester a falu felvirágoztatásáért kapta a díjat.

Összesen tíz történet kapott elismerést a nagykövetek által összeállított ötvenötös listáról:

  1. Országos Mentőszolgálat
  2. Nemakarokbeleszolni
  3. Tanulom Magam
  4. Örökbe Fogadok Egy Ovit! mozgalom
  5. Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
  6. Segítség.ma
  7. Pizza Manufaktura
  8. VATES
  9. Réel Chocolate
  10. Vas Megyei Szakosított Otthon

A fődíjak mellett négyen különdíjjal térhettek haza. A Forbes különdíját az Eperfa kapta, a KPMG Fenntarthatósági különdíját pedig a Felelős Gasztrohős Alapítvány vihette el. A Glamour a Hosszúlépés-Wonder Woman Budapest projektet díjazta Glamour&Good különdíjjal, míg a családokért felelős tárca nélküli miniszter Fiatalokért felelős helyettes államtitkárság különdíját a Munch.hu nyerte.