Csütörtöktől az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a 65 év felettieknek, ezért azt javasolják az idősek számára, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek. Szintén a koronavírus-járvány miatt, a fertőzésveszély csökkentése érdekében a Magyar Posta újra bevezeti az egyedi várakozási rendet, amelynek értelmében egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik.

A többieket arra kérik, hogy a bejárat előtt, egymástól legalább 1,5 méteres távolságra várakozzanak. Az ügyfelek beléptetését, irányítását – ahol szükséges – egy postai munkatárs segíti majd.

Annyi ügyfél tartózkodhat a postákon, ahány pult működik. A többieknek a bejárat előtt kell várakozniuk

Fotó: Bors

 

A Magyar Posta továbbra is megtartja a korábban meghozott védőintézkedéseket: érintésmentes kézbesítéssel adják át a postai munkatársak a személyes átvételt igénylő küldeményeket, aláírás helyett igazolványadatok bemutatásával. A postákon, kézbesítéskor, az üzemekben és az irodákban is kötelező a maszk használata, a nagy létszámú telephelyeinken a beérkezéskor rendszeres a testhőmérséklet mérés.