Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója nemrégiben kifejtette azt az állítását, miszerint az emberiség teljesen ki fog pusztulni, hacsak nem telepszik le más bolygókon – írta meg a Daily Star.

A SpaceX nevű vállalatnak évek óta célja, a rakéták fejlesztése, ami azon bolygók felkutatására szolgálna, ahol lehetséges az emberi élet.

Az üzletember egy Twitter-válaszban írta le, miszerint a Nap tágulása hatással lesz a Földre és ezzel együtt az összes fajra, ami szükségessé teszi a bolygóközi életet, ha az emberiség nem akar kipusztulni.

Musk, a véleményét egy nemrégiben megjelent kutatás kapcsán fejtette ki, ami szerint idáig öt nagy kihalás történt a Föld történetében és a hatodik már elkezdődött.

Míg az előző öt esetében valamilyen szélsőséges természeti csapás miatt történt, addig a jelenlegi tömeges kihalás kizárólag az emberi tevékenységnek köszönhető.

Elon Musk tervei között ezért a Mars-expedíció nagy hangsúlyt kap és hatalmas munkálatok folynak, hogy az űrutazás megvalósulhasson, ami a vezérigazgató szerint, ha minden jól megy 5–10 éven belül meg is valósulhat.