A police.hu tájékoztatása szerint a férfi lomtalanításkor három hulladékkupacot is meggyújtott. Megállapították, a térfigyelő kamerákon látható tettes azonos azzal, aki lakásában és autójában bomló állati tetemeket tartott.

A kőbányai Liget utcában lakó férfi magát boncmesternek hazudva állattetemeket gyűjtött, majd lakásában tárolta őket, és gyakorolta rajtuk „szakmáját”. Végül az autójából terjedő dögszag buktatta le. Később kiderült, hogy tele volt tetemekkel a hűtője. A falak, a polcokon mindenhol állati maradványok. Gyakran gyanús szagokat éreztek a lakók, akik egy emeleten laktak vele. Döglegyek lepték el időnként a lakás környékét, ráadásul a kukák szagát is rendszeresen érezték – mondta el néhány nappal ezelőtt a Metropolnak az egyik szomszéd.

Ebből az autóból áradt a dögszag, ami lebuktatta a férfit (Fotó: Metropol/KB)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság rongálás vétség miatt indított eljárást ellene. Az utóbbi oka az, hogy a tűz miatt több ház ablaka is berepedt.

A kőbányai nyomozók S. Zsoltot lopás mellett – az állattetemek gyűjtése miatt – rongálás vétség gyanúja miatt is kihallgatták. A férfi elismerte, hogy mindhárom tüzet ő okozta.​