Csécsi Soma közlése szerint az alkalmazott beismerte, hogy nem követték el sérelmére a bűncselekményt, azt csak kitalálta. Tettét azzal indokolta, hogy a munkáját „túl unalmasnak találta, izgalomra, elismertségre vágyott”.

Kihallgatása során a 30 éves férfi úgy fogalmazott: „csak be akartam vágódni a kollégámnál” – ismertette a vallomás részletét a szóvivő.

A kijáratot rendőrök vigyázzák

A kijáratot rendőrök vigyázzák (Fotó: Metropol/MG)

Korábban a Metropol is beszámolt arról, hogy késsel próbáltak meg kirabolni szerda délután egy pénzszállítót egy X. kerületi bevásárlóközpontban. Egy férfi késsel fenyegetőzve egy X. kerületi bevásárlóközpont szervizfolyosóján próbálta meg elvenni egy pénzszállító cég alkalmazottjától a kezében tartott pénzkazettát. A pénzszállító ellökte magától a támadót és elfutott. A cég munkatársa nem sérült meg és a rábízott pénzt is megmentette – közölte a BRFK, röviddel az eset után.

(Fotó: Metropol/MG)

Csécsi Soma csütörtökön azt nyilatkozta az MTI-nek, a BRFK többtucatnyi rendőrrel érkezett a helyszínre, lezárták a környéket, és rablás kísérlete miatt nyomozást indítottak. Tanúkat hallgattak ki, elemezték a kamerák felvételeit, és pár órán belül egyértelművé vált, hogy nem történt meg az eset.

A szóvivő ismertette: a rablás kísérlete miatt indított eljárást lezárják és kezdeményezik, hogy a pénzszállító cég alkalmazottja ellen hatóság félrevezetése miatt induljon eljárás.