A Metropol az elsők között számolt be Őrsi Gergely polgármester legújabb köztisztasági szabályáról, amely szeptember 6-tól érvényes. A csikkek közterületen való szétdobálását 5000 forinttól 150 ezer forintig terjedő bírsággal sújtják. Őrsi Gergely a Facebook-oldalán értékelte az elmúlt egy hét adatait.

29 bírságot szabtak ki a II. kerületben egy hét alatt cigicsikkek eldobásáért. A bírságokat a kerület városrendészete a Széll Kálmán téren, a Lövőház utcában, a Fény utcában, a Margit körúton és a Patakhegyi utcában szabták ki.

Ez a szám szomorúan nagy, de még ennél is szomorúbb, hogy hányan tartják teljesen természetesnek a csikkek eldobálását, ugyanis erre a mozdulatra nincs mentség. Igazából mindenki tudja, aki ilyet tesz, hogy szemetel, és mindezt úgy, hogy távolról sem érdekli a köztisztaság. A csikkek flegma elpöckölésében ez köszön vissza” – számolt be róla a II. kerület polgármestere.

A polgármesternek nem ez az első akciója a kerület köztisztaságáért, korábban a Metropol számolt be róla elsőként, hogy a kutyapiszok ellen is felvette a harcot Őrsi Gergely.