Elámult az amerikai srác: A magyar történelem egy Tarantino film!





Többezren nézik az amerikai Willie Gevertz videóblogját, amit a magyar történelemről készít. A New York-i srác annyira imádja az országunkat, hogy három éve Budapestre költözött. Úgy gondolja, hogy a történelmünk annyira fordulatos akár egy Quentin Tarantino film. Willie a Metropolnak arról is beszélt, hogy állítólag mi magyarok tudjuk a tökéletes receptet másnaposságra is.



Megosztás
Szerző: P. L.
Létrehozva: 2020.09.10.
Willie Gevertz Budapest Walking with Willie történelem magyar történelem

Willie négy évvel ezelőtt csak látogatóba jött Budapestre, az út pedig olyan jól sikerült, hogy azonnal beleszeretett a fővárosba. – Körülbelül öt napot töltöttem itt. Lenyűgözött a város és a fürdők és az a semmihez sem fogható hangulata, amit átéltem itt. Egyszerűen nem tudtam semmi korábbihoz hasonlítani. Pedig éltem már Londonban, Dél-Afrikában és nagyon sok európai várost láttam, de ez más volt – kezdte mosolyogva Willie. – Ez után megfogadtam, hogy a barátommal együtt, kis időre ide költözünk. Így is lett, kicsivel több mint két évvel ezelőtt visszajöttem, és itt ragadtam. Nagyon hamar beilleszkedtem, sőt, az is kiderült, hogy szegről-végről én is magyar vagyok. Az üknagyszüleim ugyanis felvidékiek, amikor eljöttek az még Magyarországhoz tartozott. Most pedig a barátnőm magyar, így még több okom van maradni - mesélte Willie, aki politológiát végzett. Sok ország történelmébe ásta már bele magát, a magyart azonban különösen megszerette.

Fotó: Metropol KB

 

– Budapesten minden utcában a történelem egy morzsája van. Amerika átgondolt, irányított míg Európa fejlődött és közben a történelme egyre csak színesedett. A magyar történelem pedig szerintem az egyik legizgalmasabb. A honfoglalás, a tatárjárás, a rengeteg emberi történet az, ami igazán megfogott. Imádom IV. Béla, Attila a hun és Mátyás király történeteit. A magyar történelem valójában olyan, mint egy jó képregény vagy egy Tarantino film. Elképesztően sok szálon fut és folyton történik valami – mondta.

 

Fotó: Metropol KB

 

„Megvan a kedvenc magyar szavam”

Willie szerint a magyar a világon az egyik legnehezebb és legizgalmasabb nyelv. Már 11 hónapja tanulja és úgy érzi, hogy a magyarok nagyon értékelik, ha egy külföldi akár csak egy kicsit is beszéli a nyelvet. Ez persze őt is motiválja, hogy még többet tudjon. – Nagyon egyedi nyelv és időről-időre vannak kedvenc szavaim. A legújabb a pillangó és bár tudom, hogy sokaknak tetszik a "cipőfűző", de én is imádom.

 

"Hiányzik az amerikai pizza, itt túl jó"

- Szeretem a magyar konyhát. Az egyik kedvencem a barátnőm nagymamájának töltött káposztája. De a magyarok szerintem tudják a tökéletes receptet a másnaposságra is! A zsíroskenyér lilahagymával egy kocsmatúra után a legjobb vacsora, másnap reggel pedig a túró rudi. Furcsa volt ezt először megkóstolni, de ti magyarok tudtok valamit! Az egyik kedvenc csokim lett – nevetett Willie, akinek azért van, ami hiányzik otthonról. – Az amerikai pizza nagyon hiányzik. Itt túl jól készítik – magyarázta nevetve – olyan, mint az olaszoké.

 

Korábban jobban tartott a vírustól

Willie tart a koronavírustól, de kevésbé, mint korábban. – Asztmás vagyok, szóval biztosan leterítene, ha elkapnám, ezért nem veszem félvállról, betartom az előírásokat. De Magyarországon biztonságban érzem most magam. Féltem a családomat Amerikában, ott elég ijesztőek a számok. Korábban idegenvezető voltam, de felmondtam, mert nem akartam kockáztatni. Ezért kezdtem el vlogolni. Szóval tőlem a vírus elvett, de adott is.

Fotó: Metropol KB

 

Nézd meg videónkat Willie-vel, hogy mennyire szereti Magyarországot!

 





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás