A 19 éves Toby Hudson hiába hívta többször is a háziorvosát, de nem érte el… Az egyetemista a hibás telefonrendszer miatt nem tudott senkivel sem beszélni, másnap pedig, amikor felvették a telefont, azt mondták neki, 48 órán belül még nem tudják fogadni és időpontot adni neki – írja a Mirror. A fiút ezért elküldték egy másik helyre, azonban a regisztráció ott is több napot vett volna igénybe. Mindeközben Toby már rengeteget köhögött, beduzzadtak a mandulái és a nyirokcsomói, és nagyon fájt a torka. Két nappal azután, hogy először megpróbált segítséget kérni, meghalt. Mint kiderült, halálát vérmérgezés okozta.

Az egyetemista fiú vérmérgezésben halt meg / Képünk illusztráció / Pixabay

Bár Tobyt a halála előtt még egy orvos megvizsgálta, hibásan diagnosztizálta. Az ezt követő 24 órában már nem tudtak segíteni a fiún. A kórházban hunyt el.

A háziorvosi rendelő elismerte, hogy gondjuk volt a telefonjukkal, mivel túlterhelt volt a hálózatuk, ugyanakkor azt állítják, hogy a vonatkozó jogszabályok és az ilyenkor előírt procedúra szerint jártak el. Az ügyben vizsgálat indult.