Számos szakember igyekszik felhívni a közvélemény figyelmét a koronavírus elleni küzdelem és a 3. oltás beadatásának fontosságára. A megfeszített küzdelem ellenére továbbra is vannak azonban olyanok, akik nem akarják felvenni az oltást. Az ő meggyőzésük volt a célja a Semmelweis Egyetem rektorának, dr. Merkely Bélának a megrázó történet közreadásával.

Egy ötvenéves férfi beteg elolvasott minden tévhitet megjelenítő socialmedia- és médiamegjelenést. Ezt követően a családjával úgy döntöttek, nem oltatják be magukat. Az ötvenéves férfi megbetegedett, és három további családtagja került kórházba” – mondja el Merkely doktor a Magyar Kormány videójában.

Hetvennapi küzdelem után sikerült a lélegeztetőgépről és a műtüdőről, az ECMO-ról őt leválasztani, és amikor először magához tért, az első dolga az volt, hogy sms-eket küldött a barátainak, hogy feltétlenül oltassák be magukat, hiszen ez az egyetlen egyszerű és fájdalmatlan módja annak, hogy az immunológiai védettséget a vírussal szemben megkapjuk. Egy hetvennapos intenzív osztályos tartózkodás, ráadásul kétes kimenetellel, mindenképpen jelentős elrettentő erő mindenki számára” – emelte ki a kardiológus.